Festivalul de Teatru Nou, ediţia a V-a

De Eugen Rogojan
Festivalul de Teatru Nou, ediţia a V-a
„Un festival despre lume și noi”, așa numește criticul de teatru Claudiu Groza Festivalul de Teatru Nou (FTN5) de la Arad.

În perioada 6-14 mai, la Arad va avea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului de Teatru Nou, ce va reuni pe scenele Aradului peste 20 de teatre și companii teatrale din țară și trăinătate.

Din nou, selecționer al festivalului este criticul de teatru Claudiu Groza, care a declarat că împreună cu Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a încercat să facă „încă o ediție memorabilă a FTN, deși pe an ce trece festivalul devine o provocare din mai multe puncte de vedere”.

Invitații

În selecția ediției cu numărul cinci, pe scenele din Arad vor performa companii artistice din Târgu Mureș, București, Oradea, Cluj-Napoca, Brăila, Sfântu-Gheorghe, Piatra Neamț, Timișoara și, desigur, Arad. De asemenea, invitați în festival sunt și cei din grupul Karbido, din Polonia, care vor oferi publicului „Masa”, un spectacol audio compus, regizat și interpretat de către aceștia.

Focus

Focusul ediției de anul acesta este „MicROmânia”, despre România cea mică, România întâmplărilor de zi cu zi, România vieților noastre și a năravurilor personale sau colective de care ne izbim cotidian. „Mai cu sarcasm, mai cu hohote de râs, mai cu emoția în coșul pieptului și lacrima în colțul ochiului ne vom oglindi în MicROmânia” – declară curatorul FITN Claudiu Groza.

Un al doilea focus al FTN5 este dedicat artistei Andreea Gavriliu, o artistă cu evoluție remarcabilă în teatrul românesc, pe care teatrologul Claudiu Groza o numește „un geniu ludic”, promițându-ne că ne vom convinge de acest lucru urmărindu-i cele patru spectacole ce vor fi cuprinse în programul festivalului.

„Mai avem, însă, o mulțime de spectacole poznașe, fermecătoare, frisonante, amuzante, inteligente, faine toate și de văzut musai!”, acesta este mesajul pe care Claudiu Groza îl transmite publicului, invitându-i astfel să ia parte la spectacolele din cadrul festivalului. Programul FTN5 va fi publicat la finalul lunii aprilie!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !