Festivalul Internațional de Teatru Nou se apropie de final

De Eugen Rogojan
Festivalul Internațional de Teatru Nou se apropie de final
A sosit vremea finalului ediției cu numărul șase a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad.

Ultimele două zile de festival – sâmbătă și duminică, 19 și 20 mai – aduc în fața oamenilor două spectacole speciale, de teatru și muzică. Sâmbăta vine cu „Familia fără zahăr”, spectacol produs de Teatrul Mic din București și Centrul de Teatru Educațional Replika. Parte a Focusului Înv(i)ață!, acesta îi aduce laolaltă pe actorii Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, Gabi Costin, Oana Pușcatu, Silviana Negruțiu și Paul Dunca, regizor fiind Radu Apostol. Cei șase vor urca pe scena Sălii Mari sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.

Târgu Mureș

De la 21:30, șapte alți actori vor urca de această dată pe scena Sălii Studio, pentru a prezenta publicului FITN spectacolul „Bucurie și fericire”, de Szekely Csaba. Este vorba despre actorii Fodor Piroska, Nagy Istvan, Kovacs Karoly, Orban Levente, Badics Petra, Szasz Reka și Benedek Botond Farka, de la Teatru 3G Târgul Mureș. Regizat de Andi Gherghe, spectacolul face și el parte din focusul ediției a șasea a FITN.

Concert Jazzapella

Ultima zi de FITN6, cea de duminică, 20 mai, începe la ora 19, cu un concert realizat de Asociația Incantessimo. Va fi o oră și jumătate de muzică jazz și a-capella, în concertul oferit de grupul bucureștean Jazzappella, din care fac parte sopranele Ana Băncescu și Marina Arsene, alto Marta Popovici, tenorul Zoltan Andras (fondator), tenorul Teo Manciulea și basul Ștefan Voicu.

Finalul ediției

Cortina va fi trasă peste ediția a șasea a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad duminică seara, la finalul spectacolului „90”, care începe la ora 21:30 în Sala Mare. Acesta, produs de Asociația O2G și Macaz Teatru Coop București, este regizat de David Schwartz și are un scenariu colectiv, scris de cei cinci actori din distribuție: Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean și Andrei Șerban.

Ediția a VI-a

Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, director al festivalului fiind Bogdan Costea. Selecționerul artistic al FITN este, de câțiva ani, criticul de teatru Claudiu Groza. Anual, festivalul unește la Arad, timp de zece zile, câteva sute de actori din toată țara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !