„Festivalul micilor” la Pâncota

De Marcell Gorcea
2Comentarii
„Festivalul micilor” la Pâncota
A fost a patra ediţie a petrecerii câmpeneşti cu degustări de mititei, organizată de filiala Pâncota a Ligii Pensionarilor.

Duminică, 4 septembrie, Parcul Central al orașului Pâncota a fost locul de desfășurare a celei de a patra ediții a „Festivalului micilor”, petrecere câmpenească organizată de Filiala Pâncota a Ligii Pensionarilor, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, Liceului Teoretic Pâncota, sponsorilor (în număr extrem de mare) şi bucătarilor din Pâncota și Sântana. Tot o mână de ajutor la reuşita festivalului au dat-o şi interpreții vocali de muzică populară Mădălina Motorca, Dorin Neag, Petrică Neag, Sorina Măgurean, Nelu Lasca, Grupului Folcloric „Aușana” din Oradea, cu piese de folclor autentic bihorean, interpretate individual și în grup, sub coordonarea lui Silviu Botiș și Florica Bradu, Grupului Vocal „Podgorenii” din Șiria, coordonați de profesorul Victor Sofrag, cu un repertoriu folcloric local superb, inclusiv cu un buchet de romanțe foarte apreciat de vârstnicii prezenți la festival. De asemenea, și-au mai dat concursul Ansamblul de Dansuri Populare „Doina Crișului” din Ineu, formațiile de muzică populară conduse de Nelu Lasca și Petrică Neag, cu cântece de joc și petrecere, ce au creat o stare reconfortantă deosebită, încurajând la dans atât vârstnicii, cât și tinerii. De subliniat și evoluția celor trei trupe de dans modern și de societate, respectiv „Miniazur”, „Azur”, „Azur Dance” din Pâncota, pline de grație, sensibilitate, simț ritmic în variate stiluri de dans și o ținută deosebită. Coordonarea acestora a fost asigurată de Olga Dokopil Covaci, cea care a asigurat si o excelentă prezentare a spectacolului, punctată cu o recitare impecabilă din punct de vedere artistic.

Menționăm că slujba de mulțumire față de cei ajunși la vârsta senectuții a fost oficiată de preoții ortodocși Petru Dărău și Aurel Doca, susținuți de Grupul Coral al Bisericii Ortodoxe, condus de profesorul Ioan Bulzan.

Cuvinte frumoase au fost adresate și de Vasile Lupșea, președintele Filialei de Pensionari Pâncota, de Costică Corodescu, președintele Asociației Liga Județeană a Pensionarilor Arad și, nu în ultimul rând, de primarul orașului Pâncota, Dan Ștefan Pocrișer.

Degustarea de mititei

Evident că s-au făcut și degustări de mititei, cu pâine proaspătă, muștar românesc, precum și alte bucate: cârnați și ceafă de proc la grătar, gulaș, șaorma, asortate cu bere rece la halbă, consumate până spre miezul nopții. Cum era firesc, membrilor Ligii Pensionarilor li s-au oferit gratuit diverse atenții culinare și o porție de mici la grătar pentru doritori.

Vocile din public confirmă faptul că această ediție a „Festivalului Micilor” de la Pâncota a fost cea mai reușită din foarte multe multe puncte de vedere, fapt datorat în primul rând lui Vasile Lupșea, preşedintele filialei locale a pensionarilor, sufletul sărbătorii, alături de ajutoarele sale, pensionarii Traian Vitan și Mircea Drăgoi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor