Festivalul Românilor de Pretutindeni

De Vasile Filip
Invitaţie la Covăsînţ FOTO: V.F.
Invitaţie la Covăsînţ FOTO: V.F.
Duminică, în Tabăra Ortodoxă de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești din Covăsînț.

La Covăsînț se va desfășura, duminică 26 iulie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni, la care vor participa formaţii şi ansambluri folclorice din România, Moldova, Timocul de Vest – Serbia, Timocul de Est – Bulgaria, Ungaria și Ucraina.
Spectacolul va avea loc, începând cu ora 17, la Tabăra Ortodoxă de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești din Covăsînț și are drept scop păstrarea, conservarea şi transmiterea tradiţiilor autentice ale românilor din afara graniţelor ţării, în condiţiile în care multe dintre aceste elemente identitare de valoare nu se regăsesc în prim-planul activităţilor curente, şi-au diluat intensitatea şi frecvenţa expunerii sau absentează complet din peisajul cotidian.
Evenimentul va începe de la ora 10 cu oficierea Sfintei Liturghii la biserica ortodoxă din Covăsînț, urmat după amiază de parada portului popular de la biserică la tabără, unde formațiile vor evolua pe scenă.
De asemenea, în cadrul evenimentul va fi prezentă și formația de dansuri „Păstrătorii Tradiției” a Parohiei Ortodoxe din Covăsînț.
La festivalul de la Covăsînț invitatul de onoare este Marius Ciprian Pop alături de fiica sa Antonia, aceștia fiind acompaniați de orchestra „Rapsozii Zărandului”, condusă de maestrul Petrică Pașca.
Festivalul Românilor de Pretutindeni este organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. TIMOTEI SEVICIU, Arhiepiscopul Aradului,
de Parohia Ortodoxă Covăsînț , Asociația Păstrătorii Tradițiilor Românești Covăsînț, în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Covăsînț și Arhiepiscopia Aradului Primăria.covasant 20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !