Filmul „Breaking News” a rulat şi în Arad

De Iza Pal
Filmul „Breaking News” a rulat şi în Arad
© FOTO: Iza Pal
Marţi seara, la Cinema City din Atrium Mall a avut loc avanpremiera “Breaking News”, al treilea lungmetraj al tinerei regizoare Iulia Rugină. Aceasta, împreună cu una dintre scenariste, Oana Răsuceanu şi cu actriţa Voica Oltean, au fost şi ele prezente, au stat de vorbă şi au făcut poze cu cei veniţi pentru a viziona filmul.

Iată ce au spus ele publicului înainte de începerea proiecţiei:

“Este un film la care noi lucram, al cărui scenariu a început acum 10 ani şi care ne-a urmărit foarte mult timp pe mine şi pe Oana Răsuceanu şi Ana Agopian – cealaltă scenaristă a filmului care nu e cu noi aici. Scenariul s-a tot modificat în aceşti 10 ani şi în 2015 am reuşit să îl filmăm, iar acum, proiecţia din seara asta este una în avanpremiera, deci înainte ca filmul să aibă chiar şi premiera de gală şi foarte mare parte din echipă nu l-a văzut, deci eu mă bucur că putem să vi-l arătăm dumneavoastră aici, la o distanţă atât de mare de Bucureşti, de unde venim noi” a spus Iulia Rugină.

“Sunt emoţionată pentru că, într-adevăr, aşa cum a spus şi Iulia, a fost o aşteptare lungă de 10 ani în care scenariul ăsta s-a modificat enorm şi în care a ajuns să fie scris defapt în varianta în care dumneavoastră o să-l vedeţi acum, de la zero complet, nu a rămas decât personajul principal din ce am pornit la drum în 2007- acest reporter de ştiri pe care o să-l cunoaşteţi imediat, pe numele lui Alex Mazilu. Lui, iată, i s-a alăturat în draft-ul ăsta şi bine că i s-a alăturat, un personaj feminin, Simona în film, Voica, aici lângă noi. A fost un drum lung, dar cred că toată aşteptarea asta a meritat şi toate hopurile pe care a trebuit sa le trecem eu, Iulia şi Ana au meritat tocmai ca să putem fi aici în seara asta cu dumneavoastră.”, a spus scenarista Oana Răsuceanu.

“Breaking News a fost primul film pe care l-am făcut, nu mai făcusem înainte niciun alt proiect, aşa că pentru mine ideea de caravană şi ideea de a fi în foarte multe oraşe şi de a vă vedea pe voi în sală, e un pic mai copleşitoare pentru că e ceva nou. Sunt foarte fericită că sunt aici şi vreau să vă mulţumesc. Cred că e foarte bine să ne deschidem faţă de toate filmele româneşti şi să începem să mergem la ele să le vedem. Nu ştiu nici eu de ce ar fi bine să vedeţi acest film, poate o să ne spuneţi voi după ce l-aţi văzut.”, a mărturisit Voica Oltean, protagonista filmului.

Povestea din “Breaking News” nu e chiar de breaking news, aşa cum poate ne păcăleşte titlul, nu e un film de acţiune, ci mai degrabă de introspecţie. Este o incursiune în sufletul jurnalistului Alex Mazilu, interpretat de Andi Vasluianu. Acesta este pus să facă un material în memoriam despre cameramanul lui, care murise recent pe teren, în goana dupa imagini exclusive. Încercând să adune informaţii pentru reportaj, protagonistul merge pe litoralul Mării Negre unde ia legătura cu familia îndurerată. Aici o cunoaşte pe fiica rămasă fără tată, Simona, jucată de tânăra actriţă Voica Oltean. Relaţia cu aceasta devine de fapt “personajul principal” din film, un “personaj” ce îl împinge pe Mazilu la autoanaliză şi îl determină să se recalibreze în relaţia cu fiul lui.

“Breaking News” face parte din ceea ce se numeşte Noul Val în cinematografia românească. Aşa că, dacă vă aşteptaţi la altceva decât imagini cenuşii, decoruri dezolante, cadre tremurătoare, lipsa unei coloane sonore, acest film poate nu va fi pe placul dumneavoastră. În schimb, amatorii acestui curent vor aprecia faptul ca legile Noului Val sunt respectate timp de 81 de minute, timp din care, ca o curiozitate, chiar şi frecventa scena cu mâncare nu lipseşte: dacă în “Bacalaureat” a lui Mungiu se mănâncă supă sau în “Sieranevada” a lui Puiu sarmale, iată că aici Mazilu e servit de Coca şi Puşa cu o porţie de găluşte cu prune, într-o bucătărie înghesuită şi încărcată de vechituri, evident.

Filmul a fost prezentat la Ploiești (24 septembrie), la Caransebeș și Reșița (25 septembrie), la Timișoara și Arad (26 septembrie), după care porneşte spre Cluj (28 septembrie), Iași (29 septembrie), Botoșani și Suceava (30 septembrie), Vatra Dornei și Gura Humorului (1 octombrie). În cinematografele din România, va rula începând cu data de 29 septembrie.

Pe lângă Andi Vasluianu şi Voica Oltean, în distribuția filmului “Breaking News” mai apar Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Angela Ioana, Constantin Cojocaru. Scenariu: Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian. Director de imagine este Vivi Drăgan Vasile, monteur — Cătălin Cristuțiu, iar scenograf — Andreea Popa. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun. Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în coproducție cu Libra Film Productions.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !