Filtre scoase de pe piaţă

3Comentarii
Filtre scoase de pe piaţă
Filtre scoase de pe piaţă
ARAD – Un număr de 15.000 de filtre de ulei şi combustibil au fost oprite de la comercializare.  VIDEO

Nu mai puţin de 15 mii de filtre de ulei şi combustibil pentru maşini şi tractoare au fost oprite de la comercializare de către inspectorii din cadrul Departamentului de Supraveghere a Registrului Auto Român (RAR).

În urma unor controale pe piaţa de piese auto, inspectorii au descoperit filtre auto necertificate, neomologate şi cu macarcaje care produc confuzii. Cele 15 mii de filtre au fost confiscate şi urmează să fie distruse, iar agentul economic riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei.

Filiera chinezească

O societate comercială din Arad a cumpărat filtrele de la o firmă din Constanţa, care le-a importat din China.

În urma efectuării unor analize amănunţite la un laborator neutru de la Braşov s-a constatat că filtrele nu corespund din punct de vedere tehnic. Caracteristica de etanşare este cu mult sub cea prescrisă în standard, iar fluidul trece pe lângă filtru.

De asemenea, gradul de filtrare şi caracteristica de îmbâcsire nu corespund standardelor în vigoare, iar rezistenţa la deteriorare este foarte mică. De menţionat că inspectorii au mai găsit astfel de nereguli şi la filtrele comercializate de agenţi economici din Constanţa, Piteşti şi Câmpulung Muscel.

L.S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor