Final în telenovela parcării din fața hotelului Astoria?

De Alin Gherasim
7Comentarii
Final în telenovela parcării din fața hotelului Astoria?
© Foto: Parcarea problemă
Consiliul Judeţean propune un contract de închiriere a parcării din faţa fostului Hotel Astoria. Mai este nevoie de votul consilierilor.

Telenovela parcării din faţa Hotelului Continental, fost Astoria, parcare care aparţine Consiliului Judeţean Arad, pare că se apropie de sfârşit. După ce organizarea unei licitaţii pentru parcare a fost supusă la vot de nenumărate ori, fiind respinsă de fiecare dată de către consilierii judeţeni ai PSD, de această dată Consiliul Judeţean vine cu o propunere mult mai fermă: închirierea directă a parcării către Hotelul Continental, fără organizarea unei licitaţii. În primă fază, CJA a comandat un raport de evaluare în urma căruia s-a stabilit că, în zona centrală, unde se află Hotelul Continental, un loc de parcare poate fi închiriat cu 55 de euro pe lună. Acest raport a fost finalizat în luna februarie a acestui an, iar, imediat după ce l-a primit, instituţia judeţeană a întocmit un proiect de hotărâre prin care se doreşte închirierea parcării către hotelul din Arad.

Potrivit proiectului de hotărâre, pe terenul de aproape 2.000 de metri pătraţi care aparţine Consiliului Judeţean se află 46 de locuri de parcare. Pentru fiecare loc de parcare, Hotelul Continental ar urma să achite 55 de euro pe lună. În total, CJA ar urma să încaseze, lunar, 2.530 de euro pe lună, respectiv peste 30.000 de euro pe an. Potrivit proiectului de hotărâre întocmit de către Consiliul Judeţean, durata contractului care urmează să fie semnat cu Hotel Continental pentru închirierea parcării este de trei ani de zile de la data încheierii procesului verbal de predare-primire a locurilor de parcare respective.

Cel mai probabil, după expirarea acestui termen, ar urma să fie făcută o nouă evaluare şi să fie încheiat un nou contract cu preţurile actualizate.

Potrivit contractului care ar urma să fie semnat între CJA şi Hotelul Continental, dacă reprezentanţii hotelului nu vor achita la timp chiria pentru parcări, va fi penalizată cu 1 la sută din sumă pe zi.

Situaţia incertă a parcării Hotelului Continental a început în toamna anului 2017, când cei din Consiliul Judeţean au descoperit faptul că terenul le aparţine. Drept urmare, CJA a încercat să scoată la licitaţie respectiva parcare, numai că, pentru acest lucru, aveau nevoie de votul majorităţii calificate. Practic, două treimi dintre consilierii judeţeni trebuiau să voteze proiectul. Acest lucru nu s-a întâmplat, pesediştii opunându-se constant şi solicitând majorarea preţului de la care ar trebui să pornească licitaţia. Acum, însă, propunerea Consiliului Judeţean se referă la un contract ferm, încheiat cu Hotelul Continental. Rămâne de văzut dacă, de această dată, aleşii judeţeni din PSD se vor lăsa înduplecaţi şi vor vota proiectul de hotărâre.

La liber

După ce parcarea din plin centrul Aradului a trecut în proprietatea CJA şi din cauza faptului că nu a fost organizată nicio licitaţie şi nu a existat niciun contract pentru terenul respectiv, barierele parcării au fost ridicate de către reprezentanţii hotelului. Respectiva parcare a devenit una „la liber”, şoferii care îşi lasă maşina acolo nefiind obligaţi să plătească nicio taxă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor