Finanţele instituie dobânzi de întârziere

1Comentariu
Finanţele instituie dobânzi de întârziere
ARAD. Ministerul Finantelor publice a făcut public proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Prin respectivul proiect se prevedere, pe de o parte, reducerea dobanzilor de intarziere pentru creaţe bugetare, dar pe de altă parte se instituire în acest an penalităţile de întârziere.

„Am luat un caz concret pentru a vedea ce înseamnă practic introducerea acestor penalităţi de întârziere. Astfel că la o creanţă de 10 mii lei, în primele 30 de zile de la scadenţă agentul economic ar fi avut de plătit o penalitate, potrivit actualei legislaţii 300 de lei. Conform proiectului de lege, societate ar mai avea de plătit doar 150 de lei. Situaţia se schimbă dramatic, însă dacă este vporba de penalităţile pentru 60 sau 90 de zile de la scadenţă. În cazul în care societatea ar întârzia plata cu 90 de zole penalităţile aplicate conform noii legislaţii ar face ca suma să crească cu peste o mie de lei, adică circa 116%”, explică Mihaela Breaz, director executiv Consiliul Naţional al IMM Arad.

Practic, IMM-urile solicită eliminarea acestui tip de penalităţi, dar şi prelungirea termenelor de plată pentru microintreprinderi şi IMM-uri.

JA-A.P.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor