Firma de securitate de la „Moise Nicoară” intervine în conflict

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
44Comentarii
Firma de securitate de la „Moise Nicoară”  intervine în conflict
Şeful firmei care asigură paza la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” face declaraţii referitoare la schimbarea portarului.

Cum a fost schimbat Roncea? La presiunea conducerii şcolii sau la iniţiativa firmei de securitate? Şcoala nu a negat niciodată că ar fi cerut schimbarea portarului, dar nici nu a confirmat. În schimb, în cursul zilei de miercuri, am fost contactaţi de către directorul firmei de securitate, care din 2014 asigură paza şcolii pe timp de zi la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, în încercarea de a lămuri lucrurile. Ceea ce a dorit să transmită neapărat opiniei publice şi implicit elevilor liceului a fost faptul că decizia de a-l muta pe portarul Roncea de la colegiul arădean aparţine firmei, şi nu conducerii liceului. „A fost strict şi exclusiv decizia mea”, ne-a declarat Florin Rob, directorul firmei. Acesta mai susţine că nu au fost făcute presiuni din partea conducerii şcolii pentru schimbarea agentului de pază, că această politică este o practică mai veche în firmă, care prevede ca agenţii de pază să fie schimbaţi după un anumit interval de timp. „În ultimii trei ani, la «Moise Nicoară», au fost trei persoane pe care le-am rotit. Chiar şi agentul de pază în cauză a mai fost detaşat în altă parte şi a revenit la colegiu”, a mai punctat Rob.
În ceea ce priveşte posibilele sancţiuni asupra agentului de pază Roncea, directorul firmei de securitate a declarat că nu se pune problema concedierii acestuia în urma acestor evenimente şi că, teoretic, există posibilitatea ca la un moment dat, portarul Roncea să ajungă din nou la intrarea de la „Moise Nicoară”. Totul depinde, zicem noi, şi de cererea clientului care poate solicita revenirea paznicului. Cine este însă adevăratul client: conducerea şcolii sau beneficiarii direcţi, părinţii şi elevii? Şi cine plăteşte pentru acest serviciu: părinţii, din fondurile asociaţiei, sau şcoala, din bugetul propriu? Situaţia rămâne tensionată la prestigiosul colegiu arădean şi cu siguranţă în zilele următoare vor mai avea loc discuţii, întâlniri şi poate se vor lua şi decizii care să detensioneze atmosfera.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor