Firmă străină interesată de împăduriri la Socodor

SOCODOR – Interes internaţional pentru împădurirea a peste 100 de hectare de terenuri degradate.

Licitaţia lansată de Consiliul Judeţean pentru împădurirea terenurilor degradate din zona Socodor a stârnit interes internaţional. Contractul pus la bătaie, „Reconstrucţie ecologică forestieră pe terenuri degradate constituite în perimetrul de ameliorare Rica Socodor III, comuna Socodor, judeţul Arad” având ca obiectiv de investiţii împădurirea terenurilor agricole degradate, constituite în perimetrele de ameliorare Socodor, implică fonduri importante. Consiliul Judeţean a primit deja o cerere, în limba engleză, pentru obţinerea de clarificări în ceea ce priveşte contractul, una dintre întrebări fiind care sunt ţările din care se pot depune oferte.

Contractul scos la licitaţie are o valoare maximă de 3.483.593 lei. Ofertele sunt aşteptate până în data de 16 aprilie, estimându-se ca din 15 mai să înceapă deja lucrările de împădurire la Socodor. Pe raza comunei Socodor sunt înregistrate peste 1000 ha de terenuri afectate de degradare prin înmlăştinare, sărăturare, tasare. Excesiv degradate sunt fostele incinte ale orezăriilor. Primăria Socodor, în cadrul acţiunii de combatere a fenomenelor de degradare a terenurilor agricole, a constituit perimetre de ameliorare pe o suprafaţă de 832.10 ha, în care se vor executa lucrări de reconstrucţie ecologică forestieră. 

Suprafaţa efectiv de împădurit, în cadrul acestui contract, este de 115,73 ha. Finanţarea lucrărilor se realizează din Fondul de Mediu, cu cofinanţare din bugetul local.

S.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !