Firme din ţară şi din străinătate au cumpărat „bucăţi” din Contor Group

De Diana Dutu
1Comentariu
Firme din ţară şi din străinătate au cumpărat „bucăţi” din Contor Group
© Multe din echipamentele fostei fabrici au fost valorificate
Până acum, lichidatorul judiciar al societăţii a valorificat bunuri de peste un milion de euro.

Săptămâna aceasta, Expert SPRL, în calitate de lichidator judiciar al Contor Group SA (care se află în faliment) a încercat din nou să vândă un teren, clădiri şi alte tipuri de bunuri aparţinând societăţii debitoare. Din păcate, nu s-a valorificat nimic în urma licitaţiei.

Există, însă, şi o veste bună în ceea ce priveşte fosta fabrică de contoare de apă din Arad. „La 27 şi 28 ianuarie am avut o licitaţie internaţională pentru vânzarea unor mijloace fixe de acolo, adică echipamente şi bunuri de gen. La licitaţia respectivă s-au vândut foarte multe loturi; foarte multe din componentele respective au fost valorificate atunci. Au fost firme şi din ţară şi din străinătate care au adjudecat bunurile de acolo. Ele au fost achitate şi, după momentul achitării, au fost ridicate de la faţa locului. Însă mai sunt încă 200 de loturi de vânzare şi mai sunt şi mijloace fixe garantate în favoarea CEC-ului şi ANAF, dar şi terenuri şi clădiri nevalorificate până în acest moment” – explică Marius Moţ, asociat coordonator al Expert SPRL.

Până acum, doar o mică parte din incinta societăţii a fost valorificată. „S-a vândut un singur imobil, cu intrare dinspre strada Pădurii, fiind achiziţionat de o firmă care se ocupă de peisagistică. Avea intrare separată, nu afecta imobilul de bază” – susţine Marius Moţ.

Banii…

Sumele obţinute până acum din valorificarea bunurilor Contor Group se ridică la peste un milion de euro. „Conform aprobărilor de preţ pe care le avem în acest moment, ar mai fi de valorificat bunuri în jur de trei milioane de euro. Mă refer la valoarea aprobată de creditori pentru a fi valorificate, ceea ce nu înseamnă că şi avem ofertă de trei milioane” – precizează asociatul coordonator al Expert SPRL.

Procedură de durată

Se anunţă, aşadar, o procedură de durată în ceea ce priveşte lichidarea Contor Group Arad. „Vom putea închide procedura doar în momentul în care am valorificat toate bunurile din averea debitoarei. Doar atunci vom putea solicita judecătorului sindic să procedeze la închiderea procedurii, respectiv la radierea companiei din Registrul Comerţului” – conchide Marius Moţ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor