Firmele cu peste 50 de angajați, în vizorul ITM

De Andreea Pintea
4Comentarii
Firmele cu peste 50 de angajați, în vizorul ITM
Societățile trebuie să aibă înființate comitete privind securitatea și sănătatea în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă desfășoară în această perioadă o Campanie de informare privind consultarea lucrătorilor și de verificare a organizării și funcționării comitetelor de securitate și sănătate în muncă (CSSM).

„Comitetele de securitate și sănătate în muncă sunt organisme paritare înființate obligatoriu la nivelul unităților ce au peste 50 de lucrători în cadrul cărora atât angajatorul, cât și angajații au posibilitatea de a discuta și a găsi soluții în rezolvarea problemelor de securitatea muncii întâlnite în firmă. Rolul Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă este acela de a planifica, participa și realiza acțiuni care vizează îmbunătăţirea securității și sănătății în muncă în întreprindere, precum şi de a monitoriza implementarea acestora. La ora actuală, în județul Arad sunt în jur de 360 de firme care au înregistrat un număr de peste 50 de lucrători și care au obligația legală de a înființa și a organiza aceste comitete”, explică reprezentanții ITM Arad.

Amenzi de 60.000 de lei

ITM, prin Serviciul Control Securitate și Sănătate în Muncă, monitorizează desfășurarea activității în cadrul acestor comitete. În anul 2017 au fost verificate, pe linia securității și sănătății în muncă, un număr de 108 unități cu peste 50 de angajați și au fost aplicate, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește funcționarea Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă la nivel de unitate, un număr de 61 de sancțiuni în valoare totală de 60.000 lei, în conformitate cu legea securității și sănătății în muncă.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor