Firmele din județ cuceresc America, deschizând oportunități de afaceri fără precedent

De A.M.
Reactualizat la:
Firmele din județ cuceresc America, deschizând oportunități de afaceri fără precedent
© foto: CCIAT
Misiunea economică timișeană în Statele Unite ale Americii a reprezentat un adevărat succes, delegația reușind să atragă atenția asupra mediului regional de afaceri și să stabilească parteneriate cu firmele americane.

În perioada 7 – 17 noiembrie 2019, reprezentanți ai 13 firme din Timiș, membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, au participat la o misiune economică în Statele Unite ale Americii, la New York.

Scopul acestei misiuni economice? Creșterea vizibilității firmelor din județ, promovarea produselor și a serviciilor oferite de acestea, identificarea unor noi oportunități de afaceri și stabilirea unor parteneriate.

Misiune economică din SUA vine ca urmare a succesului înregistrat de CCIAT în Federația Rusă și a venirii la Timișoara a 20 de firme rusești la Forumul Internațional de Afaceri din 24 octombrie.

La Consulatul General al României de la New York, la prima întâlnire, delegația a fost primită de E.S. Domnul Cătălin Radu Dancu, Consul General, și Dr. Chivel Porumb, Ministru consilier pe probleme economice, iar discuțiile au vizat în principal situația schimburilor comerciale și a cooperării economice bilaterale.

O altă întâlnire importantă a avut loc la Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC), o organizație neguvernamentală, cu sediul central pe Broadway la New York, formată din oameni de afaceri români care reprezintă aproape toate industriile importante din SUA.

„Sunt foarte multe domenii pe care am putea să le abordăm în România, dar, în primul rând ne vom concentra pe domeniul sănătate unde oportunităţile sunt aproape fără limită. Populaţia, în special din zonele rurale ale ţării, îmbătrâneşte mai mult ca niciodată. Speranţa de viaţă a crescut şi asta înseamnă că oamenii au din ce în ce mai multă nevoie de doctori, de clinici, de tratamente şi de spitale.”, a spus Ștefan Minovici, Președintele RABC.

Două dintre firmele participante și-au exprimat pe loc intenția de a colabora cu membri RABC în vederea realizării de investiții pe piața americană. În plus, Președintele RABC a invitat delegația timișeană la ediția de anul viitor a Festivalului ”Romanian Day on Broadway”. Tot anul viitor, Ștefan Minovici va veni în țară, la București și la Timișoara, urmând să semneze un Acord de Colaborare inter-instituțional la CCIAT.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0372185248, sau pe adresa de e-mail: sstoianov@cciat.ro, Stana Stoianov – Director DREMA0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !