Firmele vor T.V.A.-ul înapoi

2Comentarii
Firmele vor T.V.A.-ul înapoi
ARAD – Sute de solicitări pentru deconturile T.V.A. sunt întregistrate lunar de către ANAF.

Agenţii economici arădeni depun sute de cereri prin care solicită deconturi ale Taxei pe Valoare Adăugată. Solicitări sunt înregistrate de către Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală, solicitanţii având posibilitatea de a urmări pas cu pas stadiul soluţionărilor.

La finele lunii noiembrie, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a ANAF, din judeţul Arad au fost înregistrate peste 400 de solicitări privind rambursarea Taxei pe Valoare Adăugată, suma totală depăşind 43 de milioane de euro. Dintre cele 404 cereri de decont, 95 figurau ca având depăşit termenul legal pentru soluţionare chiar şi cu peste 180 de zile.

Cu toate acestea numărul solicitărilor cu termen legal depăşit a scăzut cu mai bine de 50% din luna aprilie a lui 2009, când din cele 547 de solicitări întregistrate, nu mai puţin de 200 nu se mai încadrau în termenul prevăzut de lege.

În ceea ce priveşte valoarea solicitărilor de rambursare T.V.A. a atins cote maxime la finele lunii noiembrie, depăşind 108 milioane lei, în timp ce în celelalte luni valoarea deconturilor varia între 45 şi 58 de milioane lei. Din punct de vedere numeric la sfârşitul celei de a 11-a lună a anului Aradul se clasa pe poziţia a patra, după sectorul 1 Bucureşti – 1.001, Bihor – 445 şi Maramureş – 406.


Formular modificat

Pe de altă parte Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat un nou model al Formularului 301 privind decontul special de TVA, ca urmare a modificarilor în materie de taxă pe valoare adaugată de la 1 ianuarie 2010, aduse de OUG nr. 109/2009.Ţinând cont de noile prevederi ale art.150 din Codul fiscal, ANAF modifică instrucţiunile de completare a decontului special de taxă pe valoarea adaugată şi a formularului (301) „Decont special de taxa pe valoarea adaugată”.


Unde se depune decontul

Decontul special de taxă pe valoarea adaugată se depune la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială contribuabilul îşi are domiciliul fiscal sau este luat în evidenţă fiscală, după caz. Decontul special trebuie depus numai pentru perioadele în care ia naştere exigibilitatea taxei.

M.A.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor