Fizi, trimis acasă în arest

De Ioana Costas
10Comentarii
Fizi, trimis acasă în arest
Curtea de Apel Timișoara a decis, în 21 septembrie, plasarea lui Fizidean Ioan Vivi – acuzat de trafic de minore și trafic de droguri de risc și mare risc – în arest la domiciliu.

În 18 septembrie, Tribunalul Arad a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă cu 20 de zile în ceea ce-l privește pe Fizidean, la propunerea DIICOT Arad. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Arad la Curtea de Apel Timișoara. În 21 septembrie, Curtea de Apel Timișoara a hotărât: „Admite contestaţia formulată de inculpatul Fizidean Ioan Vivi împotriva încheierii penale din data de 18 septembrie 2017, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive faţă de inculpatul Fizidean Ioan Vivi, pe care o desfiinţează şi rejudecând: respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Fizidean Ioan Vivi, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 septembrie 2017 până la data de 20 octombrie 2017 inclusiv. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Arad, ….. jud.Arad, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Fizidean Ioan Vivi are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice pe nicio cale cu persoanele vătămate T.N.D. şi C. A. şi membrii familiei acestora; cu martorii ori experţii din prezenta cauză; atrage atenţia inculpatului Fizidean Ioan Vivi că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Încredințează supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Fizidean Ioan Vivi către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Arad. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Fizidean Ioan Vivi de sub puterea mandatului de arestare preventivă dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi punerea de îndată în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu”. Hotărârea Curții de Apel Timișoara este definitivă.

În 22 august, procurorii DIICOT Arad împreună cu ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au descins la o adresă din municipiul Arad unde l-au găsit pe Fizidean Ioan Vivi și două minore – care erau folosite de interlop în scopul exploatării sexuale – și o cantitate de cannabis. Adolescentele erau, potrivit informațiilor pe care le deținem, într-o stare deplorabilă. Fizidean oferea drogurile minorelor, iar ulterior acestea erau exploatate sexual, la „comanda” lui. Conform informațiilor deținute, minorele erau duse la un salon de masaj erotic din Arad unde era locul de selecție al clienților, prin intermediul lui Fizidean. Procurorii DIICOT Arad l-au dus la audieri pe Fizidean, iar în urma acestora s-a decis reținerea interlopului pentru 24 de ore, iar ulterior arestarea sa preventivă.

Taguri: , , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor