Flacăra Eternă din Cimitirul Eroilor nu avea revizia de gaz de 2 ani. S-a plătit și factura, arde din nou

De Roxana Deaconescu
Flacăra Eternă din Cimitirul Eroilor nu avea revizia de gaz de 2 ani. S-a plătit și factura, arde din nou
© foto: Facebook/ Corneliu Vaida
Situație incredibilă la Timișoara! Flacăra Eternă din Cimitirul Eroilor, care arde în memoria eroilor Revoluției din Decembrie 1989, s-a stins pentru că primăria nu ar fi plătit factura la gaz. Se pare că instalația nu avea nici revizia făcută, de doi ani. În orice caz, primăria nu mai are control asupra cimitirelor, anunță Robu.

La aproape 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Flacăra Eternă din Cimitirul Eroilor s-a stins. S-a stins din nepăsare și lipsă de interes, pentru că primăria nu ar fi plătit factura de gaz și nici nu ar fi făcut revizia la instalație de doi ani! O spune primarul Nicolae Robu, care aruncă vina pe administratorul cimitirului, firma Denis Alex, cu care municipalitatea a ajuns în instanță.

Situația a fost scoasă la lumină de revoluționarul Corneliu Vaida, pe Facebook.

„Cam așa cinstește administrația orașului memoria eroilor din Decembrie ’89! Flacăra eternă – stinsă, buruieni, mizerie… Nu-i bai, să vedeți la comemorarea de 30 de ani, ce piepturi bombate și discursuri înflăcărate vor fi”, a scris revoluționarul pe rețeaua de socializare.

Problema a fost rezolvată, iar flacăra a fost reaprinsă. Primarul Nicolae Robu a recunoscut că nu era achitată factura de gaz și aruncă vina pe administratorii cimitirului.

„Este inadmisibil și evident că sunt indignat la maximum. În momentul în care am aflat ce s-a întâmplat, vă închipuiți reacția mea și trăirea mea. Sunt extrem de indignat, inclusiv aseară (luni – n.r.) am insistat până târziu, nu mă interesează că e ora 10, ora 11, vreau să se dea drumul la gaz. Noi suntem într-un conflict cu administratorii cimitirului, s-a ajuns în instanță. Era o nimica toată de plătit, 5.000 și ceva de lei, sub 6.000 de lei, vă dați seama că îi plăteam instantaneu. Au fost plătiți ieri dimineață (luni – n.r.) banii, eu nu am știut de întrerupere, numai că nu s-a putut da drumul la gaz, știam de vineri că trebuie plătiți niște bani, s-a încercat rezolvarea direct pe relația de la aparatul de specialitate și cei ce se ocupă de administrarea cimitirului”, a explicat Robu.

Potrivit edilului-șef, există și o altă explicație. Abia acum s-a aflat că nu s-a făcut revizie de doi ani la instalația de gaz. De doi ani!

„Astăzi mi s-a explicat că nu s-a putut da drumul la gaz până astăzi, pentru că s-a constatat că nu s-a făcut revizie de doi ani la instalația de gaz și că trebuie plătită o sumă de vreo 260 de lei. S-a plătit imediat și s-a dat drumul. Este absolut condamnabil la maximum că s-a întâmplat așa ceva. Nu știu cât e de veche restanța, de ce nu s-a plătit, cât s-a facturat. Dacă administratorul a acționat astfel încât să ne creeze o problemă de imagine și a întrerupt gazul deși nu era cazul, e una, dacă și-a făcut datoria și aparatul primăriei este de vină, atunci e alta”, a completat edilul-șef.

Robu spune că administrația primăriei nu ar fi de vină, pentru că… nu mai are sub control administrația cimitirelor.

Vă reamintim, potrivit reprezentanților instituției de pe C.D. Loga, firma care a administrat până acum unele dintre cimitirele orașului s-a făcut stăpână peste locurile de veci și refuză să părăsească spațiile avute în administrare. De altfel, primăria se judecă cu societatea Denis Alex. Totul a pornit de la un contract încheiat de primărie cu Denis Alex și valabil timp de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă un an și jumătate. Când să organizeze o nouă licitație, oficialii PMT s-au trezit dați în judecată de Denis Alex. Reprezentanții societății consideră că vechiul contract ar fi trebuit încheiat pe cinci ani, nu pe trei ani.

„Nu e de vină administrația primăriei… noi nu avem sub control administrația cimitirelor în momentul de față, pentru că în instanță s-a blocat totul. Acum merge în continuare o firmă de care cei ce se ocupă în primărie au fost extrem de nemulțumiți. Nu avem ce face, nu am fost lăsați să facem licitația și să contractăm pe altcineva. Dar avem societăți ale noastre, trebuia să se rezolve într-o situație de forță majoră problema, nu să se lase Cimitirul Eroilor cu buruieni”, a conchis primarul Timișoarei.

Serviciile funerare, de curățenie, lucrările și bunurile necesare realizării serviciilor funerare în cimitirele aparținând Primăriei Municipiului Timișoara au fost concesionate prin licitație publică societăților S.C. Denis Alex – Cimitirul Calea Lipovei (plus Cimitirul Eroilor – n.r.) Cimitirul Stuparilor și Cimitirul Calea Șagului, S.C. G.O.D. Company – Cimitirul Rusu Șirianu și S.C. ADH Matkons – Cimitirul Calea Buziașului. Contractele pentru Calea Buziașului, Calea Șagului și Rusu Șirianu au expirat în 15 mai 2018, iar celelalte expiră în 2020.

În februarie 2013, la scurt timp după ce Nicolae Robu a preluat fotoliul de primar, acesta a anunțat că municipalitatea are de recuperat 10 milioane de euro din concesiuni și închirieri, unele neîncasate cu anii de autoritățile locale.

Articole pe aceeași temă:

Timișorenii fac slalom printre gunoaie să ajungă la mormintele celor dragi. Primăria dă vina pe o firmă care s-a făcut stăpână pe cimitirul din Șagului

Oficialii Primariei Timisoara au descoperit ca au de recuperat… 10 milioane de euro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !