Flavius Măduța: „Adoptarea Codului Fiscal, cea mai bună decizie din ultimii ani!”

8Comentarii
Flavius Măduţa
Flavius Măduţa
Camera Deputaţilor a votat noul Cod Fiscal. Deputatul arădean, Flavius Măduța apreciază că acest program de relaxare fiscală va determina creșterea puterii de cumpărare a românilor.

„Mă bucur că a fost votat noul Cod Fiscal gândit de guvernarea PSD, care prevede o scădere semnificativă a fiscalităţii. Cea mai importantă prevedere este scăderea TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% începând cu 2017. În mod normal, de anul viitor vom avea o ieftinire a tuturor bunurilor şi serviciilor cu 4 procente. Reducerea fiscalităţii creşte puterea de cumpărare a fiecărui român şi ajută implicit economia prin stimularea consumului. Din păcate, o serie de prevederi foarte pozitive au fost amânate pentru 2017, inclusiv reducerea accizelor pentru combustibil. Trebuie remarcat că guvernarea PSD şi a partenerilor noştri este prima care trece de la vorbe la fapte. Pentru prima dată după foarte mulţi ani, avem curajul de a reduce fiscalitatea, cu beneficii pentru cetăţeni şi pentru economie şi folosim reducerea fiscalităţii ca motor al creşterii economice” aprecia Măduța.

Creștere economică

Deputatul arădean consideră că această reducere a fiscalității este posibilă datorită creșterii economice din ultimii ani. „Demonstrăm acum că avem încredere în sustenabilitatea creşterii economice şi avem curajul unor măsuri suplimentare, aşteptate de populaţie. Mai mult, reducerea fiscalităţii nu presupune alte sacrificii: pensiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei, există un program de majorare a salariilor bugetarilor şi am avut creşteri graduale ale salariului minim pe economie. Credem că am demonstrat din nou că politicile bazate pe austeritate au fost greşite şi că noi am avut dreptate în privinţa drumului care trebuie urmat. Sigur că viaţa de zi cu zi a românilor nu s-a schimbat radical în bine în ultimii ani şi nu vom ajunge nici de anul viitor la nivelul de trai pe care îl dorim. Mai avem mult de muncă până când bugetarii, angajaţii din mediul privat şi pensionarii vor avea venituri decente, dar important este să facem paşi în direcţia corectă. Trebuie să remarcăm această mare realizare a programului de relaxare fiscală şi să credem în efectul pozitiv pe care îl va avea asupra creşterii economice. Ne bucură că şi opoziţia a votat în final Codul Fiscal, chiar dacă a atenuat la negocieri viteza de aplicare a unor prevederi, dar este o garanţie că indiferent cine va guverna din 2016, avem un acord asupra continuării reducerii fiscalităţii”, a spus deputatul PSD Flavius Măduţa.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor