Florian Walter despre ancheta DIICOT: Autoritatile locale vor ca Universitatea Cluj sa dispara

Florian Walter despre ancheta DIICOT: Autoritatile locale vor ca Universitatea Cluj sa dispara
Finanţatorul Petrolul Ploieşti, Florian Walter, acuză autorităţile locale din Cluj-Napoca pentru ancheta declanşată de procurorii DIICOT privind transferul a 15 fotbalişti de la Universitatea la clubul prahovean, omul de afaceri susţinând că acestea doresc desfiinţarea clubului ardelean.

“Anchetă? De ce ar fi o anchetă? DIICOT spune că e o anchetă, dar e o anchetă premeditată. Mă aşteptam la ea de mult timp. Vine dinspre autorităţile locale, vor să dispară «U». De când am venit eu acum trei ani de zile, la câte mi s-au întâmplat mie în Cluj, deja se vede că s-a ajuns la apogeu. Această echipă trebuie să dispară de pe faţa pământului. Sută la sută este o răzbunare a celor de acolo, pentru că eu i-am anunţat din ianuarie că plec din motive personale”, a declarat Walter, miercuri, la Sport.ro.

Omul de afaceri afirmă că a cheltuit 17 milioane de euro în cei trei ani în care a fost finanţatorul Universităţii Cluj şi că a plătit toate taxele la stat în această perioadă. “Dacă vreţi, am 98 la sută din acţiuni, am băgat 17 milioane de euro în trei ani de zile, am adus-o unde am adus-o, dar în momentul de faţă găsiţi posibilitatea să o duceţi mai departe. Am plătit taxele la stat de fiecare dată în această perioadă. E normal să te gândeşti că stadionul ăla trebuie să rămână la altcineva şi nu Universităţii”, a afirmat Walter.

El crede că acţiunea DIICOT are ca scop îndepărtarea unui cumpărător care şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona clubul: “După câte am văzut, din presă, acel lot valora 11 milioane. Dacă eu aş fi avut într-o lună, trei luni, o ofertă să vând 14 jucători cu 11 milioane de euro, credeţi că nu aş fi luat banii ăştia? Jucătorii aveau salarii foarte mari în perioada în care eu conduceam pe U Cluj. Ei nu puteau să meargă mai departe, pentru că nu era finanţare să fie plătiţi. Am scos clubul la vânzare şi nimeni nu s-a prezentat că poate să ducă clubul mai departe. Cine putea să plătească aceşti jucători? Am vorbit cu jucătorii, erau jucători aduşi de mine şi le-am spus că sunt liberi să aleagă, dacă vor să rămână la U Cluj, iar alţii au ales să plece. Eu am vrut să o vând gratuit şi nimeni nu vine, niciun clujean nu vrea să o cumpere, niciun om din Transilvania. A apărut un cumpărător în ultima perioadă şi acum a apărut această chestiune cu DIICOT-ul, ca să nu se vândă Universitatea Cluj, ci să dispară, pentru că intră în insolvenţă, faliment şi dispare, dispare, dispare.”

Florian Walter a mai spus că în momentul în care cei 15 jucători au fost transferaţi el nu era nici finanţator al Universităţii Cluj, nici al clubului Petrolul. “Când am cumpărat echipa, am plătit 65 de miliarde statului român din taxe, am adus echipa în Liga I, mai departe nu mai puteam întreţine această echipă, pentru că nu mai puteam. Mă obligă cineva să ţin o echipă? Pe cea de la Ploieşti o ţin, pentru că suntem doi parteneri, deţinem 50-50 la sută. Am mai găsit un partener, care vrea să fie prost în acest fotbal românesc. Nu eram acţionar la Petrolul şi nici la Universitatea Cluj când s-au transferat jucătorii. Oamenii sunt liberi să aleagă, nu sunt nişte maşini, sunt oameni”, a adăugat Walter.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Poliţia Română precizează că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arată Poliţia Română.

Miercuri, 14 noiembrie, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Cluj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au efectuat două percheziţii la sediile a două cluburi sportive, informează Poliţia Română.

Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi documente, precum şi identificarea tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei acestora, într-un caz de delapidare.

Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, a anunţat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăseşte gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploieşti, club la care doreşte să se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamăgit de autorităţile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susţinerea echipei.

În vara acestui an, Petrolul Ploieşti a transferat cincisprezece fotbalişti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaş, 25 ani), George Galamaz (fundaş, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaş, 27 ani), Constantin Grecu (fundaş, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaş, 29 ani), Laurenţiu Marinescu (mijlocaş, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaş, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaş, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocaş, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocaş, 23 ani) şi Ionuţ Neag (fundaş, 18 ani).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !