Florile au pus stăpânire pe Piața Avram Iancu

De Eugen Rogojan
3Comentarii
FOTO: E.R.
FOTO: E.R.
Prima ediție a „Simfoniei Florilor de Toamnă” a început astăzi, în Piața Avram Iancu din municipiu.

Crini, trandafiri, crizanteme, eucalipt, lavandă și alte specii de plante, toate au pus stăpânire pe Piața Avram Iancu și pe strada Mețianu, din spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Simfonia Florilor de Toamnă a debutat cu dreptul, zeci de oameni plimbându-se și fotografiindu-se deja pe aleile din piață. Organizatorii au pregătit o serie de concerte, spectacole oferite de artiști stradali și o zonă cu mâncăruri.

Programul artistic

Astăzi, de la ora 16, pe strada Mețianu vor susține recitaluri elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, iar de la ora 18, pe scena din Piața Avram Iancu vor urca Nova Band, respectiv Alexandra Roșca. „Parada fluturilor” va avea loc de la orele 14:00, 15:00, 16:00 și 17:00 și va dura câte 20 de minute, în timp ce „Nimfele” vor dansa câte 15 minute, de la orele 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 și 21:30.

Sâmbătă

Programul de pe strada Mețianu începe la 10, cu elevi ai Palatului Copiilor, până la ora 16, de atunci începând un program oferit de Angelo Mesi. În Avram Iancu, de la 18, va concerta Mario Band. „Parada fluturilor” se va desfășura între orele 11 și 17, la ore fixe, câte 20 de minute, în timp ce publicul va avea parte de „Muzică și dans cu Nimfele” de la ora 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 și 21:30.

Duminică

Pe strada Mețianu va cânta între orele 10 și 15:30, Cristi Bordaș, iar între 16:30 și 17:30 Alexandra Roșca. În Piața Avram Iancu, pe scena mare vor urca, de la ora 18, cei de la Old Lady’s Band. Programul Paradei Fluturilor și al Nimfelor este același ca și sâmbătă.

Costurile evenimentului

Pentru organizarea evenimentului, Centrul Municipal de Cultură a plătit aproape 25 de mii de euro către Crișan Adela-Marciana Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, Senga Cons Serv SRL a „înghițit” alte șase mii de euro pentru porțile de intrare, pergolele de lemn, corturile (care n-au fost de zărite în piață), baloții de paie și montarea acestor elemente în Piața Avram Iancu și pe strada Mețianu. Alte două mii de euro au fost cheltuite pentru catering, afișe, curățenie, pază și depozitarea deșeurilor biodegradabile, costurile totale fiind de peste 30 de mii de euro.

Flori de 15 mii de euro

Pentru florile folosite în cadrul evenimentului „Simfonia Florilor de Toamnă”, Centrul Municipal de Cultură a plătit aproape zece mii de euro lui Tocoian Sandu-Costel Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, aceeași persoană a primit alte cinci mii de euro pentru accesoriile și elementele decorative, precum, buretele floral, banda de ancorare și bostanii ornamentali. La toate aceste sume se adaugă și Taxa pe Valoare Adăugată.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor