Florin Galiș: impozitare scăzută, beneficii pentru români

De Simion Todoca
2Comentarii
Florin Galiș: impozitare scăzută, beneficii pentru români
„Reducerea impozitului pe veniturile realizate a fost una dintre măsurile din programul de guvernare cu care ALDE s-a prezentat în fața alegătorilor săi. O măsură binevenită, menită să îmbunătățească viața mai multor categorii sociale, dar și să impulsioneze viața economică românească. Nu a fost o promisiune deșartă, cum au încercat să acuze detractorii politici, dovadă că ea este pregătită a fi pusă în aplicare de la începutul anului viitor, când populația va plăti un impozit mai mic, plafonat, de 10%”, declară președintele ALDE Arad, Florin Galiș.

„Micșorarea impozitului pe venituri, de la 16 la 10%, va avea un impact pozitiv larg. Spun aceasta fiindcă nu este vorba doar despre impozitarea salariilor, în urma căreia oamenii se vor alege cu mai mulți bani în buzunar. Avantajate vor fi și persoanele care obțin venituri din chirii, activități agricole respectiv dobânzi bancare. Nu în ultimul rând, peste 250.000 de pensionari vor beneficia prin această prevedere, precum și aproape o jumătate de milion de români care desfășoară activități independente” – menționează liderul ALDE Arad. Care adaugă că, fidel principiilor sale liberale, ALDE s-a preocupat și se preocupă în continuare de mediul privat din țara noastră. „Chiar dacă atenția se îndreaptă în această perioadă cu predilecție asupra bugetarilor sau pensionarilor, noi ne focusăm aupra inițiativei private, care trebuie să rămână motorul viitoarei dezvoltări. Firmele particulare, întreprinzătorii generează plusvaloare iar noi vrem să încurajăm munca, ne interesează premierea acesteia. În aceeași ordine de idei, pentru 450.000 de companii cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de numai 1% din respectiva cifră, în loc de 16% din profit, cât datorează în prezent. De asemenea, contribuțiile sociale ale românilor care prestează activități independente vor fi calculate de acum la nivelul salariului minim pe economie. Nu pot să închei fără să salut oportunitatea aplicării directivei europene 1164/2014, în condițiile în care întotdeauna am pledat pentru sprijinirea capitalului autohton și pentru nevoia de egalitate cu investitorii străini. Astfel, conform directivei menționate pentru combaterea externalizării profiturilor, multinaționalele care evitau plata taxelor în România nu vor mai putea să facă acest lucru” – subliniază Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor