Florin Tripa: Teatrul de vară din Moneasa stă se se prăbuşească

4Comentarii
Florin Tripa: Teatrul de vară din Moneasa stă se se prăbuşească
Deputatul Florin Tripa acuză conducerea CJA că vorbeşte despre cai verzi pe pereţi, în timp ce teatrul de vară din Moneasa se prăbuşeşte.

Credeaţi că au îngropat războiul pentru staţiunea Moneasa? V-aţi înşelat. Deputatul PSD Florin Tripa revine acum pe subiect prin intermediul unui comunicat de presă pentru a-şi arăta mai întâi de toate mirarea legată de „cât de puternic poate fi nivelul de ipocrizie a celor care conduc la ora actuală Consiliul Judeţean Arad”.

Care este motivul acestei afirmaţii? Liderul social democrat consideră că Iustin Cionca şi cei care îl secondează nu au dreptul moral să vorbească despre strategii fanteziste de redresare a staţiunii Moneasa, câtă vreme unicul obiectiv ce intră în administrarea CJA, teatrul de vară, se află într-o stare avansată de degradare.

“Iar asta în condiţiile în care în ultimii ani staţiunea Moneasa nu a primit niciun leu de la bugetul judeţului. Cu câteva săptămâni în urmă, culmea tupeului, fruntaşii liberali de la conducerea instituţiei vehiculau public tot felul de scenarii de preluare a staţiunii Moneasa în administrarea Consiliului Judeţean. Cereau practic Guvernului delimitarea stațiunii de comuna Moneasa, într-o încercare obsesivă şi neinspirată de a schimba specificul unei staţiuni balneoclimaterice, cu o tradiţie şi istorie de sute de ani. Atrăgeam atunci atenţia că acţiunea este un derapaj grosolan de la orice logică şi că Moneasa nu îndeplinește criteriile stabilite prin lege pentru includerea în Programul Național de Dezvoltare a Turismului „Schi în România“, spune deputatul PSD.

O somaţie

Florin Tipa nu se opreşte aici ci merge mai departe şi acuză: „Cât despre calităţile manageriale ale echipei Cionca este suficient să ne uităm la pragul accentuat de degradare în care se află teatrul de vară din staţiune, singurul obiectiv ce se află în patrimoniul CJA spre administrare. Astfel vrea să transforme întreaga staţiune ? Într-o ruină cu ziduri crăpate, tribune rupte şi pericol major de accidentare pentru orice potenţial spectator? Înainte de a discuta serios, fundamentat despre proiecte şi perspective, obligatoriu realiste, somez actuala conducere a CJA să se ocupe urgent de reabilitarea teatrului de vară, nu de alta, dar este de datoria ei să asigure condiţii umane pentru derularea oricărei manifestări de profil în acest perimetru”.

Atac şi la Boghicevici

Nici vicele CJA, Claudia Boghicevici nu a scăpat de atacul parlamentarului PSD de Arad: „În ceea ce o priveşte pe doamna Boghicevici, dacă interesul conducerii pentru Moneasa este atât de mare, mă întreb de ce la recentul târg de turism de la Bucureşti nu a inclus nici măcar o broşurică de promovare, o informaţie oarecare despre staţiunea în cauză”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor