Fluieraş a reînvins statul

30Comentarii
Fluieraş a reînvins statul
ARAD - Fostul director Avram Fluieraş a câştigat încă un proces cu ministerul care l-a dat afară de pe funcţie.

A pierdut deja şirul victoriilor din instanţă pe care le-a repurtat în faţa statului, reprezentat fie de către minister, fie de către autorităţile locale. Crede, totuşi, că este la a noua victorie mare în faţa statului român şi a neregulilor săvârşite de reprezentanţii acestuia. Este vorba de nimeni altul decât Avram Fluieraş, fost director al Direcţiei Agricole Arad, şi, după spusele sale, viitor director! Dat afară anul trecut, în baza ordonanţei 37, care legaliza numirea directorilor pe criterii politice, Avram Fluieraş a făcut ce ştie mai bine: şi-a apărat dreptul său în instanţă, aşa cum a procedat din anul 2000 încoace. De atunci, se tot războieşte cu statul, care îl tot dă afară, şi câştigă mereu, dar acest fapt nu pare să îi afecteze pe reprezentanţii ministerului.

Nici măcar sumele imense de bani pierduţi de stat ca urmare a proceselor câştigate de arădean (justiţia a obligat, de fiecare dată, ministerul să plătească salariile pentru lunile, anii cât Avram Fluieraş a stat pe tuşă, ca urmare a deciziilor de destituire), nu i-a făcut pe mai marii ministerului să-şi regândească poziţia.

Numai că Avram Fluieraş nu e dispus să piardă niciodată fără să ducă o luptă aprigă şi aşa a procedat şi acum.

A câştigat la Curtea de Apel Timişoara, iar decizia priveşte repunerea sa pe funcţie. Războiul lui Avram Fluieraş, fostul director al Direcţiei Agricole, nu este, însă, nici pe departe la final. “Prin sentinţa civilă numărul 50 din data de 28 ianuarie 2010, Curtea de Apel Timişoara, Serviciul de Contencios Administrativ, a anulat în totalitate ordinul numărul 448 din 24 aprilie 2009, de eliberare a lui Avram Fluieraş Gheorghe din funcţia de director executiv la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Arad. Prin aceeaşi sentinţă, Curtea de Apel Timişoara obligă Ministerul Agriculturii să-l reintegreze pe Avram Fluieraş în funcţia publică de director executiv la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad“, ne-a dezvăluit date din sentinţa făcută publică joi fostul director.

Avram Fluieraş ne-a precizat că eliberarea sa din funcţie a venit la momentul la care a intrat în vigoare ordonanţa 37/2009, care vorbea de numirea politică a directorilor de la deconcentrate. Deşi poate fi atacată de minister cu recurs, sentinţa Curţii de Apel Timişoara este executorie de drept. Cu alte cuvinte, ministerul este obligat de acum, chiar şi înainte de judecarea unui posibil recurs, să îi redea lui Avram Fluieraş fotoliul de director executiv.

Alegerea ministerului

“Mingea este în terenul celor de la Ministerul Agriculturii. Eu mi-am jucat bine cartea, acum e rândul lor. Trebuie să recunosc că ministerul mă va putea ţine în continuare pe tuşă, fără să pună în aplicare sentinţa, şi trei, patru ani, dar vor fi obligaţi să mă plătească pentru întreaga perioadă”, ne-a mai declarat Fluieraş. În plus, fostul director va putea cere, cu siguranţă, daune morale pentru nepunerea în aplicare a sentinţei, iar ministerul riscă şi alte pedepse.

A.B.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor