Foame de muncă în municipiu

3Comentarii
Foame de muncă în municipiu
ARAD – 780 de arădeni au sperat să îşi găsească un serviciu, chiar şi pe salarii mizere, însă doar foarte puţini au fost norocoşi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de arădeni au început să se adune în faţa localului din Piaţa Gării Arad, unde, ieri, s-a desfăşurat prima Bursă Generală a Locurilor de Muncă în municipiu, din acest an. Tensiunea, nervozitatea, dar şi emoţiile s-au putut vedea pe feţele arădenilor care au venit la evenimentul sus-amintit ca o ultimă speranţă în vederea găsirii unui loc de muncă.

47 de firme au decis să răspundă afirmativ invitaţiei lansate de organizatori, Agenţia Judeţeană pentruOcuparea Forţei deMuncă Arad, şi să se prezinte cu ofertele pentru slujbe la Bursă. Şi de această dată, însă, numărul locurilor de muncă ofertate – puţin peste patru sute, a fost inferior numărului total al arădenilor care au dorit să-şi încerce norocul, ieri – 780. Pe lângă lipsa acută a slujbelor, cei aflaţi în căutarea unui serviciu s-au văzut nevoiţi să poarte discuţii cu angajatorii chiar şi pentru un venit salarial de 6-700 de lei. Ceva mai mare interes l-au arătat arădenii pentru munca în străinătate, sperând ca prin diverşi intermediari să poată obţine un contract pe câteva sute de euro, dacă nu chiar o mie, venit lunar ce ar putea să le asigure un trai decent.

Bursa de ieri a avut parte şi de un eveniment inedit: şapte deţinuţi de la Penitenciarul Arad au fost aduşi la acţiune în speranţa că vor găsi angajatori care să-i încadreze pe piaţa muncii.

„Nu putem spune din prima ce salariu vă oferim, nu putem să facem promisiuni pentru bani. Trebuie să vedem dacă sunteţi de acord cu condiţiile de muncă pe care le oferim, ce aptitudini profesionale aveţi”, i-a răspuns un angajator unui arădean aflat la Bursa Locurilor de Muncă de ieri. Acesta a fost de cele mai multe ori răspunsul primit de cei interesaţi, în ceea ce priveşte condiţiile salariale, iar cei care au decis să lanseze posibile salarii s-au sitat la nivelul de şase-şapte sute de lei.

Dintre cei 780 de arădeni fără o slujbă care au hotărât să îşi încerce norocul la evenimentul de ieri, doar 28 au fost încadraţi pe loc, iar 56 au fost selectaţi în vederea încadrării.

„Astăzi (n.r. – ieri) am organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment naţional. Am avut 40 de locuri de muncă pentru studii superioare, 15 pentru persoane necalificate, iar restul – cea mai mare parte, pentru persoanele cu studii medii”, a explicat Adriana Şoneriu, director AJOFM Arad.

Deţinuţi la Bursă

Penitenciarul Arad a participat cu un număr de şapte persoane la eveniment, în speranţa că va reuşi încadrarea acestora pe piaţa muncii. „Ne aflăm aici din două motive: pe de o parte să realizăm o mediere directă dintre persoanele care în scurt timp se vor libera din penitenciar şi oferta de muncă de pe piaţă, având speranţa pentru a-şi găsi un loc de muncă, iar pe de altă parte Penitenciarul oferă forţă de muncă în ateliere în interiorul, dar şi în exteriorul său. Aceste facilităţi trebuie să fie cunoscute de către angajatori”, a declarat subcomisar Ionel Ionescu, educator în cadrul instituţiei.

„M-ar interesa un loc de muncă în construcţii. Am lucrat şi în străinătate şi în ţară tot în construcţii, fiind de profesie lăcătuş. În 26 de zile voi fi eliberat şi sper că îmi voi găsi un loc de muncă. Nu am mai participat la astfel de evenimente, dar este un bun prilej pentru a ne reintegra în societate şi pentru a şti ce vom putea face, care ne sunt opţiunile în momentul în care vom fi liberi”, ne-a spus Florin Henţ, deţinut care a executat doi ani şi patru luni de carceră.

Va sugeram:

Mai multe locuri de munca in Arad.

Mai multe locuri de munca in Nadlac.

Mai multe locuri de munca in Ineu.

Mai multe locuri de munca in Pecica.

JA- A.P.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor