Foarte bine, sa se sfasie !

De Simion Todoca
Foarte bine, sa se sfasie !
Ani în şir ne-am plâns că politicieni corupţi şi indivizi puşi pe căpătuială, în complicitate cu judecători, procurori, notari şi avocaţi, fură ţara pe rupte şi nimeni nu face nimic.

Acum, când, în sfârşit, s-a deschis cutia Pandorei, clătinăm circumspecţi din cap când vedem cum sunt arestaţi pe capete, la grămadă, unii dintre cei care au furat sau au vândut ţara pe nimic, spunând că prea este cusut totul cu aţă albă, având în vedere că tsunami a pornit în preajma alegerilor. Putem bănui că la mijloc este interesul electoral, din moment ce abia acum sunt scoase de la naftalină dosare vechi de mai mulţi sau mai puţini ani, că justiţia, încă manevrată, răspunde comenzilor politice, pentru a lovi, exact în campania electorală, într-o parte sau alta.
Putem spune că cel sau cei care au provocat uriaşul val puteau să o facă mai devreme, dar s-au comportat exact ca şi primarii care încep zece lucrări şi, în loc să le facă normal le termină pe toate în campania electorală, ca să aibă în fiecare zi câte o panglică de tăiat. Chiar aşa fiind, important este că, în sfârşit, încep să fie scoase la iveală cruntele hoţii din ultimii 25 de ani, că încep să cadă capete importante, nu doar plevuşcă. Da, este suspect faptul că unii, cunoscuţi de toată lumea ca jefuitori ai ţării, sunt intangibili, pentru că încă deţin nişte pârghii, încă au la îndemână nişte butoane, pe care le manevrează pentru a-i băga la pârnaie pe hoţii din tabăra cealaltă. Nicio grijă, le va veni şi lor rândul să fie băgaţi la răcoare de alţii, poate la fel de tâlhari ca şi ei. Iar după ce roata se va întoarce, vin alţii la rând. Din fericire, hienele au început să se sfâşie între ele. Foarte bine, să se sfâşie, poate că, încet, încet, va intra şi ţara asta în normal.
Atâta vreme cât corupţia a fost transpartinică, a văzut cineva măcar un politician măcar pus sub acuzare? A visat cineva că vor ajunge să fie arestaţi şi condamnaţi judecători? Toţi cei care au furat cât au putut au stat liniştiţi şi după ce partidele lor au pierdut guvernarea, fiind siguri că nu li se va clinti un fir de păr din cap. De acum înainte, prin instaurarea răfuielii politice cu zăngănit de cătuşe, a apărut teama că, oricât de acoperit te-ai crede, la un momentdat vei plăti pentru ceea ce faci. Nu îmi fac iluzii, cei care vor ajunge la butoiul cu miere se vor linge în continuare pe degete, însă se vor gândi de două ori înainte de a se aventura în manevre ilegale de anvergură. Mai mult, nu vor mai putea să se bazeze pe protecţia unei justiţii corupte, pentru că justiţia va conştientiza faptul că, dacă nu vrea, nicio putere politică nu va putea să o subordoneze.
Citat : „Justiţia va conştientiza faptul că, dacă nu vrea, nicio putere politică nu va putea să o subordoneze”
Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !