"Foc" la Sebiş şi Pecica!

"Foc" la Sebiş şi Pecica!
SEBIS – Valută confiscată, mii de ţigări netimbrate şi zeci de pachete de cafea fără acte, în cadrul acţiunii ”Siguranţa”.

Ilegaliştii, puşi pe jar în judeţ, la Sebiş şi Pecica. Poliţiştii de la Postul din Sebiş şi Pecica, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, comisari ai Gărzii Financiare, poliţişti de frontieră şi comunitari au declanşat acţiunea ”Siguranţa” pentru a preveni şi combate comercializarea ilegală de ţigări fără timbru sau cu timbre neconforme, de mărfuri fără acte de provenienţă şi alte produse supuse accizării. Poliţiştii sebişeni şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare Fraude au verificat opt societăţi comerciale şi au efectuat mai multe controale în pieţele din oraş. Oamenii legii au amprentat şi introdus în baza de date mai multe persoane. Amenzile au curs şi ele.

 

Sute de pachete de ţigări netimbrate

Au fost depistate şi amendate opt persoane care vindeau cafea şi ţigări fără timbru, fiind confiscate 212 de pachete de ţigări şi 74 de pachete de cafea. Au fost aplicat 59 de sancţiuni în valoare totală de 39.400 de lei. De asemenea au mai fost reţinute două permise de conducere şi a fost constată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

 

Valută confiscată

Tot în cadrul acţiunii “Siguranţa“, poliţişti din Pecica, cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, comisari ai GFA, poliţişti de frontieră şi de la Comunitară au participat la o serie de activităţi în cadrul cărora au fost controlaţi mai mulţi operatori economici, iar pentru neregulile constatate (comercializarea de ţigări fără timbru, de bunuri, nemarcarea în casa de marcat a tuturor sumelor încasate) au fost aplicate sancţiuni totale de 14.000 de lei. Au fost ridicaţi în vederea confiscării 5.000 de forinţi, 560 de lei, 20 de euro, au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 960 de lei şi au fost reţinute două permise de conducere.

I.C.