Focar de infecţie la gară

7Comentarii
Focar de infecţie la gară
ARAD – În apropierea Gării CFR, o fostă magazie de marfă a devenit locuinţa boschetarilor arădeni.

Poliţia TF Arad a atras în nenumărate rânduri atenţia şefilor de la CFR Marfă, Călători şi Infrastructură în ceea ce priveşte o clădire imensă, de mii de metri pătraţi, care este casa boschetarilor din gară. De fiecare dată însă au venit doar promisiuni din partea acestora, fără a fi luată nicio măsură concretă. „Zona este un adevărat focar de infecţie, oamenii străzii trăiesc aici, îşi fac nevoile aici. Mai mult, în această magazie trăiesc numai persoane fără ocupaţie, posibili infractori, iar, fără implicaţia celor de la CFR, nu o să se poată rezolva nimic”, spune şeful Poliţiei TF, Ioan Feieş.
Lunar sunt făcute razii cu Poliţia Municipiului şi cu Jandarmeria. Cei găsiţi în clădirea cu pricina sunt transportaţi la sediul Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Arad, unde sunt identificaţi. Aproximativ 75 la sută dintre persoanele găsite sunt  însă locuitori „fideli” ai clădirii cu pricina. Toţi sunt verificaţi şi înregistraţi în bazele de date, dar alte măsuri nu pot fi luate împotriva lor.

Indiferenţă la CFR

„I-am pus de nenumărate ori pe trenuri şi i-am trimis spre locuinţele de domiciliu, dar în maxim trei zile aceştia se întorc”, spune Feieş. În urma unor astfel de razii au fost depistaţi de multe ori urmăriţi general care au fost apoi încarceraţi.

În speranţa că vor alunga musafirii nepoftiţi, poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai CFR-ului au scos mai multe geamuri şi uşi din clădire. „Am încercat şi această variantă, în speranţa că frigul şi curentul care se produce prin scoaterea geamurilor şi uşilor îi va fugări pe oamenii străzii, însă nici această variantă nu a fost confirmată, deoarece cei de la CFR nu s-au ocupat cum trebuie de treaba respectivă. Ar trebui zidite uşile şi geamurile. Dacă nu se poate face acest lucru, ar trebui angajată o firmă de pază care să se ocupe de această magazie, iar ultima variantă ar fi demolarea clădirii, pe care, oricum, nu o mai foloseşte nimeni. În fiecare dintre aceste situaţii, e, însă, nevoie de intervenţia celor de la CFR, deoarece magazia este a lor. Şi reprezentanţii regiei nu dau vreun semn că ar fi interesaţi de această problemă”, a adăugat Ioan Feieş.

Pericol de la arhivă CFR

Dintre toate încăperile acestei magazii, una este cea mai expusă distrugerii. O cameră în care se află tone de hârtie, arhiva CFR-ului. Deşi au fost anunţaţi, reprezentanţii căilor ferate nu au luat nicio măsură în ceea ce priveşte arhiva, pasând responsabilitatea dintr-o parte în alta.

„Aceasta este cea mai periculoasă încăpere dintre toate. În cazul în care va fi foarte frig, oamenii străzii vor încerca să se încălzească cu hârtia, iar cea mai mică scânteie poate aprinde întreaga arhivă. Iar dacă se aprinde această încăpere, întreaga magazie va fi mistuită”, spune Ioan Feieş.

A.G.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor