Formalul și nonformalul, la „Ghiba Birta”

De Eugen Rogojan
Formalul și nonformalul, la „Ghiba Birta”
Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” a fost vineri, 13 octombrie, gazda unei întâlniri prilejuite de sărbătorirea a 30 de ani de Erasmus în Europa.

Colegiul arădean a organizat o întâlnire între profesori, elevi și tineri voluntari străini care au sărbătorit 30 de ani de Erasmus în Europa și 20 de ani de programe europene în educație, formare și tineret în România.

Întâlnirea a fost împărțită în două părți distincte, prima fiind destinată împărtășirii gândurilor, experiențelor și rezultatelor proiectelor de mobilitate sau parteneriat strategic Erasmus+ implementate de unități de învățământ sau ONG-uri din comunitatea arădeană, din domenii diverse.

Pe agenda zilei s-au regăsit prezentări ale unor proiecte realizate de cele opt instituții sau ONG-uri reprezentate la întâlnire. Partea secundă a evenimentului a implicat participanții în activități de tip workshop. Grupuri mixte de profesori, elevi și tineri voluntari din mai multe țări europene au luat parte la activitățile „Instrumente TIC în predare și evaluare – aplicația Storybird și creatorul de teste Socrative”, „Fă un pas înainte!”, „Human Rights Start with Breakfast”, „Be active! Be a volunteer! – Organizare de evenimente sportive” și „Zvonistica – Atelier interactiv”.

Evenimentul a fost organizat de Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Arad, Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” Apateu, Asociaţia Clubul Sportiv Experienţa Multisport, Asociaţia Ofensiva Tinerilor și Asociația EIVA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !