Fosta judecătoare Boloş, trimisă în judecată pentru a patra oară!

De Adriana Barbu
3Comentarii
Fosta judecătoare Boloş, trimisă în judecată pentru a patra oară!
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Floriţa Boloş pentru alte fapte pe care le-a săvârşit tot în calitate de judecător.

Trimisă în judecată a patra oară! Este vorba de fosta judecătoare Floriţa Boloş pe care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au trimis-o din nou în judecată pentru fapte pe care le-a săvârşit când avea calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Ineu. Acum, procurorii o acuză pe Boloş de abuz în serviciu contra intereselor publice (două fapte, din care una în formă continuată) şi fals intelectual în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, „în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: inculpata Boloș Florița, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în perioada 2009-2011, un număr de 44 hotărâri judecătorești, prin care, în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 188 parcele de teren (232,25 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății”.

Cu alte cuvinte, fosta judecătoare devenită celebră pentru procesele sale şi faptele penale săvârşite în calitate de judecător, ar fi împroprietărit fără drept prin 44 de sentinţe, o societate comercială, cu nu mai puţin de 232,2 hectare de teren din extravilanul comunei Zărand!

Tot în comunicatul DNA se mai arată că „inculpata Boloș Florița a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată, că pârâții sunt cumpărători/moștenitorii proprietarilor menționați în titlurile de proprietate și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică. De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății”.

Prejudiciu de 33.336,76 lei

Şi, ca de final, tot aici se arată că „prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 232,25 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 33.336,76 lei Primăriei Municipiului Timișoara, prin faptul că nu s-au încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente”. Şi că „într-o manieră asemănătoare a procedat inculpata Boloș Florița atunci când, la data de 26.05.2011, a pronunțat o sentința civilă, fără a se încasa la bugetul de stat sumele corespunzătoare taxelor aferente în valoare de 7.668 lei”. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

Condamnată de două ori

Aşa cum am precizat din start, fosta judecătoare Floriţa Boloş nu e la prima abatere de gen, ci şi-a trecut deja în cont două condamnări cu închisoarea. „Precizăm că în datele de 05 iulie 2013, 14 iulie 2016 respectiv 27 februarie 2018, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatei în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare. În două dintre cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe inculpata Boloș Floriță la pedeapse de 4 și 7 ani închisoare. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează la finalul comunicatului DNA.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor