Fostul deputat arădean Ciprian Luca, implicat într-un scandal de fraudare a voturilor

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
10Comentarii
Fostul deputat arădean Ciprian Luca, implicat într-un scandal de fraudare a voturilor
Ciprian Luca, fost deputat PSD de Arad, actualmente director la Spitalul de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță Ștei, e acuzat că a încercat să fraudeze 150 de voturi.

Incident cu un fost demnitar arădean. Ciprian Luca, cel care a fost deputat PSD de Arad în perioada 2008-2012, a fost implicat ieri într-un scandal cu voturi. În acest moment, Ciprian Luca este director la Spitalul de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță Ștei, și potrivit primarului liberal Ilie Bolojan, acesta ar fi încercat să înscrie sâmbătă la vot, pe o listă specială, peste 150 de pacienţi cu afecţiuni psihice.

„Pacienţii de la Spitalul de psihiatrie din Ştei sunt oameni cu fapte de tip penal pentru care nu au putut fi condamnaţi la închisoare deoarece comisiile medicale au stabilit că nu au discernământ. Până acum, în ultimii 25 de ani, aceştia nu au votat niciodată, dar acum s-a încercat înscrierea lor la vot pe o listă specială”, a explicat, duminică, primarul Ilie Bolojan.

Solicitarea pentru lista specială cu votanții de la Spitalul din Ștei a fost respinsă. „Prima dată, reprezentanţii secţiei de votare au respins lista specială ca fiind incompletă din punct de vedere al datelor pe care trebuia să le conţină, iar a doua oară pentru că a fost depusă tardiv, după ora 20.00”, a mai spus Bolojan.

În aceste condiții, în ziua votului s-a cerut trimiterea unei urne mobile la Spitalul de psihiatrie, însă potrivit locţiitorului preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Bihor, Marcela Teaha, incidentul nu ridică problema vicierii votului: „În cazul în care persoanele pentru care s-a solicitat urna mobilă nu au drept de vot, în momentul introducerii datelor lor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, acest lucru se va vedea şi nu vor putea participa la scrutin”.

UPDATE. Directorul Ciprian Luca: „Am respectat legea și dreptul cetățenilor de a vota”

Ciprian Luca, directorul Spitalului de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță Ștei ne-a transmis o rectificare privind situația creată. „Eu nu mai fac politica și mi se pare nedrept sa fiu băgat de cei de la PNL în așa ceva. Tot ce am făcut a fost sa respect legea și dreptul cetățenilor de a vota. Cererile sunt făcute de fiecare pacient în parte, eu nu am avut nici o contribuție în tot acest demers decât să le înaintez conform procedurilor la BEJ care le-a validat întrucât au acest drept. În spital sunt 300 de pacienți din care 188 cu drept de vot, din aceștia 155 și-au manifestat dorința de a vota. Toți cei 188 de pacienți au discernământ. Demersul celor din PNL și în special al primarului municipiului Oradea au adus un grav prejudiciu instituției noastre și era normal să se documenteze înainte și chiar dacă a fost o zi de mare tensiune nu era normal să creeze emoție și atitudine negativă pe seama spitalului și a pacienților. Așteptăm scuze de la cei care au greșit”, ne-a transmis Ciprian Luca.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor