Fostul judecător Floriță Boloș, trimisă în judecată de DNA pentru a treia oară

De Ioana Costas
6Comentarii
Fostul judecător Floriță Boloș, trimisă în judecată de DNA pentru a treia oară
Abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată și fals intelectual în formă continuată sunt infracțiunile pentru care procurorii DNA Timișoara au trimis-o, din nou, pe Floriță Boloș în judecată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „Inculpata Floriță Boloș, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în cursul anului 2011, un număr de șase hotărâri judecătorești, prin care în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății. Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică”.

Potrivit DNA Timișoara „soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății. Prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 404,85 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.802,87 lei primăriei municipiului Timișoara, prin faptul că nu s-a încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente”.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

În 5 iulie 2013, respectiv 14 iulie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului judecător în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare.
În cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe Floriță Boloș la pedepse de 4 și 7 ani închisoare.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor