Fostul președinte al Tribunalului Arad, noua voce a Consiliului Superior al Magistraturii

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Fostul președinte al Tribunalului Arad, noua voce a Consiliului Superior al Magistraturii
© Foto: Ștefan Lucaciuc Foto: I.C.
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou purtător de cuvânt, o voce nouă. Este vorba despre judecătorul Ștefan Lucaciuc, fostul președinte al Tribunalului Arad.

Ștefan Lucaciuc, judecător în cadrul Curții de Apel Timișoara, fost președinte al Tribunalului Arad timp de mai bine de 6 ani, a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe funcția de purtător de cuvânt. În 6 iunie, magistratul își va prelua noile atribuții. Detașarea este valabilă până la sfârșitul acestui an, 31 decembrie 2017.

Ce își propune fostul președinte al Tribunalului Arad să facă din postura de purtător de cuvânt al CSM? Magistratul a răspuns la această întrebare pentru Jurnal Arădean/Aradon: „Îmi propun să fac Consiliul înțeles, apoi auzit și văzut mai des în ceea ce înseamnă media. Acest lucru este foarte important. Îmi propun să reușesc să fac ca hotărârile, acțiunile Consiliului să fie și înțelese, și de media și de societate. Rolul meu va fi să transmit ceea ce hotărăște Consiliul, proiectele Consiliului, să le explic și vreau să o fac cât mai bine ca să se și recepteze mesajul corect”.

Despre Ştefan Lucaciuc

Judecătorul Ștefan Lucaciuc a fost președintele Tribunalului Arad în perioada 1 august 2006 – 31 decembrie 2012. Din 15 august 1999 până la 1 mai 2004 a fost judecător la Judecătoria Arad, iar din 1 mai 20014 până în 28 februarie 2013 a fost judecător la Tribunalul Arad. De la 1 martie 2013, Lucaciuc este judecător la Curtea de Apel Timișoara. În ceea ce privește funcția de judecător deținută de Ștefan Lucaciuc la Curtea de Apel Timișoara, aceasta va fi suspendată pe durata detașării magistratului. Magistratul arădean va putea reveni în funcția de judecător la expirarea duratei detașării, în măsura în care nu se hotărăște o nouă detașare. Funcția de purtător de cuvânt în cadrul CSM a devenit vacantă în luna februarie a acestui an.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor