Fostul șef de cabinet al IPJ Arad, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu țigări

De Ioana Costas
Reactualizat la:
16Comentarii
Fostul șef de cabinet al IPJ Arad, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu țigări
© Judecătoria Chișineu Criș a judecat cauza
Comisarul șef a fost condamnat în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției la închisoare pentru contrabandă calificată în formă continuată după ce polițiștii au descoperit la el acasă peste 500 de pachete de țigări marca Jin Ling.

Hotărârea de condamnare a fost pronunțată de Judecătoria Chișineu Criș în 17 mai și nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Iată soluția pe scurt a instanței: „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 29.03.2018 în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş între Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş şi inculpatul Bratu Cosmin Ionel. Condamnă pe inculpatul Bratu Cosmin Ionel pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată în formă continuată la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani și 6 (șase) luni”. Totodată, ca pedeapsă complementară, Judecătoria Chișineu Criș a decis în ceea ce-l privește pe fostul șef de cabinet al IPJ Arad să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani. Instanța a mai dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani în ceea ce-l privește pe fostul comisar șef.

Muncă în folosul comunității

Pe durata termenului de supraveghere, fostul șef de cabinet al IPJ Arad este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Judecătoria Chișineu Criș i-a impus inculpatului obligația ca pe durata termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul Rom\niei fără încuviințarea instanței.
De asemenea, instanța a dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere fostul șef de cabinet al IPJ Arad să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Consiliului Local al oraşului Ineu sau în cadrul Consiliului Local al comunei Șicula consilierul de probaţiune pe baza evaluării iniţiale urmând a decide tipul de activitate.

În urmă cu un an

În luna iunie a anului trecut, 14 percheziții au avut loc în județul Arad, printre care și la domiciliul fostului șef de cabinet al IPJ Arad din satul Gurba. Aici, anchetatorii au descoperit peste 500 de pachete de țigări fără timbru. La acea dată, comisarul șef a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub măsura controlului judiciar. Conducerea IPJ Arad a demarat atunci cercetarea prealabilă în ceea ce-l privea pe comisarul șef. Între timp, acesta și-a dat demisia, încetându-și raporturile de serviciu cu data de 15 septembrie 2017.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor