FotoClubPro Arad, la Gyula

De Bujor Buda
La vernisajul expoziţiei Foto: Robert Kadar
La vernisajul expoziţiei Foto: Robert Kadar
Arădenii au expus 37 de fotografii, ca răspuns expoziției organizată, la Arad, de clubul din Gyula.

Cu ocazia întâlnirii membrilor „Asociației prietenilor orașelor Gyula-Arad”, prilej de afirmarea prieteniei și colaborării, a fost vernisată o importantă expoziție de fotografii, realizată de membrii Asociației Fotografilor Profesioniști FotoClubPro Arad. Arădenii și-au expus 37 de fotografii, ca răspuns expoziției organizată la Arad de către clubul similar din Gyula, cu ocazia întâlnirii de la Arad a membrilor Asociației. De fapt fiecare întâlnire prilejuiește câte o manifestare culturală, prin reciprocitate, între cele două orașe înfrățite.

La Kohan Keptar

La Gyula expoziția a fost organizată într-o sală specială din complexul – Kohan Keptar – situat într-un parc splendid, scăldat în culorile toamnei. Pentru a sublinia importanța expoziției artiștilor fotografi arădeni, vernisajul a fost deschis de corul elevilor Gimnaziului cu predare în limba română. Au fost interpretate bucăți corale în maghiară și română, precum și din repertoriul clasic.

La vernisaj

Deschiderea oficială a fost făcută de Barnabás Bánfi, președintele fotoclubului ”Székely Aladár” din Gyula, iar din partea FotoClubPro Arad a luat cuvântul Octavian Tocaciu.
Un public numeros a admirat fotografiile expuse, tematica fiind pe teme diverse, cu scene reprezentând Aradul și împrejurimile pitorești, precum și instantanee surprinse în drumețiile artiștilor. Fiecare fotografie a demonstrat arta de a surprinde, dintr-un carusel de situații ce se rotesc în jurul artistului, exact ce este mai frumos, interesant, un gând, o închipuire, o situație neobișnuită, arta și frumosul. De fapt arta de a surprinde înseamnă talent, iar arădenii l-au demonstrat din belșug. Președintele Clubului din Gyula, Barnabás Bánfi, a observat imediat procedeul prin care arădenii au expus fotografii transpuse pe pânză, procedeu de factură modernă și de efect extraordinar.

Oficialităţi

Au asistat primarii celor două orașe, musafirul – dl. Gheorghe Falcă și cel în rol de gazdă – dl.Gorgenyi R. De asemenea cei doi viceprimari, de la Arad, Levente Bognar și de la Gyula, L.Konya. Au asistat și s-au delectat într-o atmosferă destinsă cei doi președinți ai Asociației, domnii T. Gligor și Vlaicu H., respectiv G. Szalai.
A impresionat atât de mult asistența, fotografii arădeni cu operele lor, încât multă vreme nu se vor uita. De asemenea Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad, a fost felicitat și a primit mulțumirile Asociației pentru colaborare și prezență cu expoziții la toate evenimentele ce au fost organizate.

În expoziţie

Lucrările expuse au tema liberă și sunt semnate de: Ovidiu Grasu, Rareș Buboi Popa, Florin Mîrnea, Teodor Radu Pantea E.FIAP/s M.AAFR Hon.AAFR, Cosmin Micoară, Claudiu Horeanu, Flavian Săvescu Art.AAFR, Ioan Tasi, Dorin Șdira, Octavian Tocaciu, Silviu Cozma, Alina Mladin, Alexandru Frățeanu, Nelu Scripciuc E.AAFR A.FIAP Hon.MPC, Elisabeta Șipos, Laura David, Cătălin Alexandru, Dorin Neamțu și Robert Kadar.

gyula 2

gyula 3

gyula 7

gyula 50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !