Francezi studenţi la UVVG

Francezi studenţi la UVVG
ARAD – Presa franceză relatează despre studenţii care învaţă la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

Cunoscutul post de radio „Radio France” a realizat, în urmă cu câteva zile, un reportaj despre trei tineri francezi care studiează medicina la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, specializarea Medicină în Limba Franceză şi Română din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

„Am aflat de la un prieten român că există o universitate la Arad, aproape de Timişoara, care a deschis o secţie franceză. Am făcut un mare salt” – a declarat Alexis, student în anul I. „Lucrăm în grupuri mici, iar învăţământul medical este mai aplicativ, îmbină teoria cu practica din primul an de studiu”, a subliniat unul dintre cei trei studenţi francezi. „Prietenele mele au rămas în Franţa, spunându-mi că sunt un pic nebună de a pleca pentru atât de mult timp în această ţară destul de diferită faţă de a noastră, dar eu nu regret asta. Sunt deschisă la o nouă cultură, să înveţ o noua limbă. Este bine.”, a spus Claire care a plecat de la Universitatea din Lille pentru a studia la UVVG Arad

„Este o mândrie pentru noi că am reuşit să acredităm învăţământul medical într-o limbă de circulaţie internaţională şi ne bucurăm de aprecierile pozitive din partea studenţilor noştri exprimate în interviul acordat într-o emisiune radio difuzată în Franţa”, ne-a declarat prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară.

„Avem colegi specialişti care au optat să îşi continue activitatea în Franţa, cadre didactice ale facultăţii şi medici cu experienţă. Este un act de mare curaj să înfrunţi necunoscutul şi nu toţi care am avut această posibilitate de a profesa în străinătate prin oferte directe am avut curajul să o facem. Studenţii din Franţa care au intrat în comunitatea noastră academică sunt studenţi silitori, unii dintre cei mai frecvenţi utilizatori ai Bibliotecilor Universitare. Cu o prezenţă de aproape 100% la activităţile didactice suntem siguri că prima sesiune va fi o împlinire a eforturilor comune depuse atât de studenţi, cât şi de cadrele didactice implicate în pregătirea lor, şi sperăm pentru toţii studenţii care studiază la secţia bilingvă Romană-Franceză, şi le dorim succes în prima lor sesiune”, a subliniat prof. univ. dr. Liana Moş.

Studenţii înscrişi la această specializare sunt atât din Franţa, dar şi din ţări extracomunitare – Maroc, Tunisia, Alger precum şi alte ţări francofone.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase