Fraudă printr-o firmă din Capitală

Fraudă printr-o firmă din Capitală
ARAD - Garda Financiară Arad a descoperit o evaziune fiscală de peste 1,2 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

„Comisarii au controlat o societate din Arad, cu sediul într-un apartament de bloc, şi s-a stabilit că în evidenţa contabilă a societăţii nu au fost înregistrate toate operaţiunile economice efectuate în perioada aprilie-iunie 2009”, precizează directorul coordonator al GFA, Anton Pop.

Potrivit raportului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, privind informaţiile furnizate prin sistemul VIES, societatea verificată a achiziţionat din spaţiul comunitar mărfuri în valoare totală de 8.308.437 lei în cursul anului 2009. „Mai mult, cu ocazia verificării încrucişate a relaţiilor comerciale derulate cu principalul client , s-a constatat că pentru a se sustrage de la plata taxei pe valoarea adăugată datorată bugetului de stat, reprezentanţii firmei au încasat sumele restante, reprezentând creanţe, în contul unei societăţi de tip fantomă din Bucureşti”, mai explică Pop. Cazul a fost înaintat  atât DGFP Arad pentru stabilirea exactă a datoriilor, cât şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Timişoara, pentru începerea cercetărilor.

JA-A.P.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !