Fundația Timișoara ‘89, în pericol de a-și suspenda activitatea: Ne aflăm în situația de a epuiza rezervele financiare

De Adrian Panduru
Fundația Timișoara ‘89, în pericol de a-și suspenda activitatea: Ne aflăm în situația de a epuiza rezervele financiare
© foto: Fundatia Timisoara '89
Președintele Fundației Timișoara ‘89 lansează un apel către reprezentanții primăriei și ai consiliului local. Petru Ilieșu transmite că se află în pericol de a suspenda activitatea fundației care funcționează de 30 de ani în urbea de pe Bega și oferă adăpost unui număr de 52 de beneficiari.

Petru Ilieșu, președintele Fundaţiei Timişoara ‘89, a trimis o scrisoare deschisă Primăriei Timișoara și Consiliului Local, transmițându-le reprezentanților acestor instituții că din cauza subvențiilor întârziate de la primărie este în pericol de a suspenda activitatea fundației. Petru Ilieșu le cere celor din Primăria Timișoara să crească cheltuielile de funcționare pentru fundație.

„În ultima perioadă de timp costurile de funcționare și întreținere a unui obiectiv social au crescut semnificativ, datorită scumpirii carburanților, a gazului, energiei electrice și a salariilor”, scrie Ilieșu în depeșa trimisă reprezentanților primăriei.

Fundația Timișoara ’89 este o organizație de utilitate și interes public care asistă persoanele care au nevoie de sprijin. Aceste servicii le face cu sprijinul Primăriei Timișoara. Acum, banii nu mai ajung…

„Cu părere de rău am luat cunoștință de perspectivele de reducere a finanțării serviciului nostru social, care prin subvenționarea cu suma de 750 de lei/lună/om era și așa la limita suportabilului, dublat de faptul că finanțarea a întârziat luni de zile (fundația nu a mai primit subvenția încă din luna ianuarie a acestui an), situație care pune la grea încercare Fundația Timișoara ’89 tocmai la împlinirea a 30 de ani de activitate (ca prima organizație umanitară constituită în România după Revoluție). Ne aflăm acum în situația de a ne epuiza cu totul minimele rezerve financiare pe care le avem (bani primiți din străinătate pentru lărgirea complexului social Arhipelag) și în pericol de a suspenda activitatea prin pierderea personalului și incapacitatea de a întreține cei 52 beneficiari care locuiesc în prezent în centrul de cazare. Vă rugăm să luați în calcul creșterea cheltuielilor de funcționare generate de prețuri (deși personalul din Fundație este mult mai puțin numeros și mai modest plătit față de funcționarii cu aceleași atribuții din instituțiile de stat) și veți constata că o scădere a finanțării va pune sub semnul întrebării supraviețuirea unor servicii sociale oferite de ONG-uri în Timișoara, cu tot cortegiul de probleme pe care le va genera și care se vor răsfrânge asupra comunității”, scrie Petru Ilieșu, președinte fondator al Fundației Timișoara ‘89.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !