Furtuna tropicală Delta face ravagii

Furtuna tropicală Delta face ravagii
Cel puţin 7 imigranţi clandestini şi-au pierdut viaţa în urma naufragiului ambarcaţiunii în care încercau să ajungă în Europa.

Alţi 12 sunt daţi dispăruţi. Drama s-a petrecut la sud la insulele Canare, unde furtuna tropicală Delta face ravagii.

Până acum, peste 200 de mii de locuitori ai arhipelagului au rămas fără curent electric, iar furtuna a răspândit haosul în insule.Vântul a atins 152 de kilometri pe oră la Las Palmas şi 139 de kilometri pe oră în Tenerife, provocând probleme de circulaţie şi importante pagube materiale. Numeroase zboruri au fost anulate pe aeroportul din Las Palmas.

Faimoasa stâncă Degetul lui Dumnezeu, simbolul insulei Gran Canaria, a fost răsturnată de valuri şi vânt. La Tenerife, sute de oameni şi-au petrecut noaptea pe aeroport din cauza violenţei atmosferice şi a ploii torenţiale. Este prima dată când o furtună tropicală de asemenea proporţii atinge insulele Canare.

În luna octombrie a avut loc o altă premieră meteorologică: furtuna tropicală Vince a atins coastele europene, în Spania şi Portugalia. Specialiştii susţin că aceste fenomene se datorează cel mai probabil schimbărilor de ordin climatic, deşi nu pot preciza în ce măsură.