„Gadgeturi” pentru tramvaie

18Comentarii
„Gadgeturi” pentru tramvaie
ARAD – CTP vrea GPS-uri pe rutele circulate, televizoare în tramvai şi dublarea vitezei de circulaţie.

Modernizări la Compania de Transport Public (CTP) Arad, care a decis să reia proiectul de dotare a tramvaielor cu module Global Positioning System (GPS). De acestă dată, mai marii companiei au decis să investească 300.000 de euro pentru această modernizare, scopul investiţiei fiind acela ca tramvaiele CTP să transmită informaţii despre locul unde se află atât unui centru de comandă, cât şi călătorilor care aşteaptă în staţii.

Acesta este unul dintre primii paşi din programul de modernizare a sistemului de transport în comun. În staţiile de tramvai vor fi montate panouri digitale care vor afişa informaţii privind tramvaiele care circulă şi timpul de aşteptare până la sosirea lor în staţii. CTP a decis ca astfel de module să fie montate în primul rând pe tramvaiele care circulă în zonele cele mai aglomerate, adică  acolo unde există un număr ridicat de călători: Aradul Nou, Vlaicu, Micălaca şi zona centrală.

TV-uri în tramvai

Aceasta nu este singura investiţie din această perioadă.  Societatea a montat deja, aşa cum v-am informat,  ecrane tv în două tramvaie care circulă prin oraş (zona centrală şi Micălaca), televizoarele difuzând anunţuri informative, spoturi comerciale şi imagini din oraş. Până la finalul anului, numărul tramvaielor dotate cu ecrane tv va ajunge la zece.

Potrivit conducerii CTP, televizoarele din tramvaie „transmit mesajele publicitare proprii ale companiei cu care suntem în parteneriat, ale Primăriei şi ale altor firme care sunt interesate de promovare prin acest sistem. Sistemul de ecrane se va extinde în viitorul apropiat la cinci tramvaie, urmând ca până la sfârşitul anului să ajungem la zece”. Pentru CTP afacerea e bună : călătorii au cu ce îşi umple timpul, iar CTP câştigă  bani de pe urma difuzării spoturilor.

Staţii cu copertine

O altă investiţie va fi vizibilă la finele lucrării BERD, atunci când sistemul de undă verde pentru tramvaie va fi pus în funcţiune. Conform supuselor primarului Gheorghe Falcă, acest sistem va face ca tramvaiele să-şi dubleze viteza de circulaţie pe linii (adică să-i transporte mai repede pe arădeni prin municipiu), în condiţiile în care, dată fiind investiţia BERD, tramvaiele vor prinde întotdeauna culoarea verde la semafor. Staţiile de tramvai aflate pe traseul proiectului BERD au avut parte şi ele de modernizări şi, dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile din trecut ale edilului local, vor beneficia de refugii pentru călători.

 

Şi tramvaie noi?

Presa centrală scria şi ea de curând că două municipii – Timişoara şi Aradul – vor să investească bani serioşi în cumpărarea de tramvaie moderne de la compania Bombardier. Timişoara are deja un proiect extrem de scump pe masa consilierilor, însă la Arad afacerea pare a fi alta: Primăria Arad vrea să lucreze cu  Astra Vagoane Călători, societate tot mai decisă să intre pe piaţă şi cu producţia de tramvaie. 

  

Compania de Transport Public Arad are un parc de 170 de autobuze şi peste 210 tramvaie, iar reţeaua de transport se întinde pe 284 km în zona urbană şi 269 km în zona preurbană.

Vagonarii vor face tramvaie

Tramvaie cu TV

A.B.

 

 18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor