Gala olimpicilor arădeni

De Vasile Filip
Reactualizat la:
5Comentarii
Gala olimpicilor arădeni
© FOTO: Iza Pal
270 de premii I, 200 premii II, 150 premii III, 110 mențiuni și 70 de premii speciale, pentru Arad.

Ne-am obişnuit deja ca, spre sfârşitul fiecărui an şcolar, cei mai buni elevi ai judeţului – cei care au obținut premii la etapele naționale ale olimpiadelor pe discipline, precum și la etapele naționale ale concursurilor extracurriculare – să fie sărbătoriți într-un cadru festiv.

În acest an, Aradul se mândrește cu 270 de premii I, 200 premii II, 150 premii III, 110 mențiuni și 70 de premii speciale la nivel național. Iar suma alocată evenimentului, mai mare decât cea de anul trecut, a fost de 35.800 lei.

După ce luni, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a avut loc „Gala Concursurilor Extracurriculare”, marţi, la orele amiezii, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, s-a desfăşurat „Gala Olimpicilor pe Discipline”. La această festivitate – în cadrul căreia au fost premiaţi 178 de elevi, laureaţi la diverse discipline, împreună cu profesorii lor (88 la număr) – au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai I.Ş.J. Arad şi ai celor două universităţi arădene, cadre didactice, părinţi, bunici şi fraţi ai elevilor care s-au remarcat la olimpiadele naţionale.

Cinstire olimpicilor

„An de an – a spus, în deschidere, prof. Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct la I.Ş.J. Arad – încercăm, cu resursele de care dispunem, să facem în acest moment un eveniment în cinstea acestor copii cu care Aradul se mândreşte. Premiile sunt mai mult simbolice, dar important este că toată lumea se adună şi apreciază efortul lor”.

El a avut un şi mesaj pentru olimpici şi profesorii lor: „Dacă Dumnezeu v-a înzestrat cu atâta talent, un singur lucru trebuie să-l faceţi pe mai departe: să nu-l irosiţi”. Cu un cuvânt de binecuvântare şi felicitări din partea ÎPS Arhiepiscop Timotei, a venit în faţa laureaţilor Protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural la Arhiepiscopia Aradului.

„Aceşti copii premiaţi în competiţii şcolare naţionale au din partea noastră tot respectul, pentru că şi-au câştigat recunoştinţă – a arătat în mesajul său primarul Aradului, ing. Gheorghe Falcă. Aceşti tineri trebuie să meargă mai departe spre a-şi îndeplini visul dar, în acelaşi timp, să nu uite de profesorii şi părinţii care i-au ajutat. Vreau ca viaţa lor să fie fericită”.

Organizatorii galei

Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de Inspectoratul Școlar Județean Arad având sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, al Primăriei Municipiului Arad prin Consiliul Municipal Arad și al Asociației MARIS.

„Execelenţa în şcoala arădeană”

Pe lângă premiile în cărţi, pe care elevii şi profesorii le-au putut ridica, zilele trecute, de la Librăria Corina, şi premiile în bani (în funcţie de performanţă), pe care le-au luat după ce le-au fost înmânate diplomele pe scenă, olimpicii au primit şi o broşură (apărută în condiţii tipografice deosebite) numită „Excelenţa în şcoala arădeană” în care apar, cu fotografii color, cei aproape 180 de elevi premiaţi în competiţiile naţionale şi profesorii care i-au pregătit. O amintire excelentă pentru toţi.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor