Gâlceavă între medicii de familie şi CAS

34Comentarii
Gâlceavă între medicii de familie şi CAS
ARAD – Motivul: recuperarea banilor primiţi de doctori pentru pacienţii neasiguraţi înscrişi pe liste.

Mai mulţi medici de familie arădeni s-au plâns, în ultima perioadă de timp, de decizia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Arad de a-i pune să înapoieze sume importante de bani. Este vorba despre banii pe care medicii de familie i-au primit (necuvenit) pentru pacienţii neasiguraţi înscrişi pe liste. Doctorii s-au mai plâns de faptul că Aradul e singurul judeţ din ţară unde se întâmplă acest lucru.

„Nu mă interesează chiar deloc celelalte judeţe – spune, în replică, dr. Gheorghe Domşa, directorul CAS Arad. Noi facem o treabă legală. Am constatat că există neconcordanţe între listele de pacienţi şi calitatea de asigurat. Este o situaţie care trebuie corectată şi pusă în legalitate. Medicii au primit nişte sume necuvenite şi, conform legii, ele trebuie recuperate.”

Directorul CAS mai spune că verificările de acest fel au început încă de anul trecut, în 2010 efectuându-se doar 15-20 asemenea controale. În cele mai multe situaţii s-a constatat un număr mic – 1, 2, 3, 5 cazuri – de pacienţi neasiguraţi înscrişi pe liste. Dar au fost şi situaţii extreme, la câţiva medici de familie, unde mai mulţi înscrişi pe listă nu aveau calitatea de asigurat. Banii primiţi de doctori pentru aceşti asiguraţi încearcă CAS să-i recupereze. E vorba de sume cuprinse între 70 şi peste 10.000 de lei.

„Medicii au înţeles situaţia şi nu au avut o atitudine negativă. Gâlceava a început odată cu controlul efectuat la preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Arad. Până la el n-a fost nicio problemă” – încheie dr. Domşa.

JA-D.D.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor