Galiş: Platforma lui Cioloş, o „înşiruire de platitudini”

De Simion Todoca
8Comentarii
Galiş: Platforma lui Cioloş, o „înşiruire de platitudini”
© Florin Galiş Foto: JA
Preşedintele organizaţiei municipale ALDE Arad, Florin Galiş, este de părere că Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș este „ un document care, deși se dorește a fi programatic, nu face decât să încerce să acopere incapacitatea PNL de a exprima prin voci credibile la nivel național un program propriu de guvernare” .

„Platforma lui Dacian Cioloș, fără a fi lipsită de elemente principial valabile, este o înșiruire de platitudini izvorâte parcă din gândirea unui mare „filosof” român care a lansat eternității butada „să fie bine ca să nu fie rău”. Chestiunile principial valabile – pe care cred că le putem regăsi în 90 la sută din programele de guvernare vehiculate în România în ultimii 10 ani, prezintă însă și câteva așa-zise subtilități care vor să tranforme Platforma într-un instrument de campanie politică. Mă refer aici îndeosebi la problematica Justiției, pusă de autor în slujba unui discurs public purtat în ultimul an pe marginea modului în care ar trebui să funcționeze Justiția în România. ALDE Arad considera că principalele atribute ale Justiției trebuie să fie corectitudinea, capacitatea de a oferi echilibru social și delimitarea de abuzuri de orice fel. Desigur că aceste atribute vor atrage și altele gen „puternică” , așa cum prevede Platforma lui Dacian Cioloș, dar nu ca un scop în sine ci ca o consecință a unei bune funcționări. Concluzia pe care o trag de pe urma apariției acestei Platforme este că PNL-ul demonstrează lucruri pe care le-am afirmat mai demult, și anume ca este lipsit de adresabilitate și nu are personalități credibile care să susțină un program propriu. Așa că se ascund sub Platformă” , afirmă Florin Galiș.

Taguri: ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor