Gândul de pe urmă al Ministerului

9Comentarii
Gândul de pe urmă al Ministerului
ARAD – Ministerul Educatiei şi Cercetării a renunţat la recursul făcut în procesul cu un liceu aradean.

În luna februarie scriam despre o situaţie cel puţin paradoxală. Ministerul Educaţiei a făcut recurs în cazul profesoarei de limba română, Craciun Nutica, pentru a fi repusă în drepturi. E vorba de procesul pe care Liceul „Vasile Goldiş” din Arad l-a intentat Ministerului în urma ordinului acestuia de a-l obliga să o reprimească la catedră. Ordinul comisiei de etică din minister, unde profesoara a făcut plângere, a venit după ce şcoala a decis desfacerea contractului de muncă din pricina comportamentului neadecvat cu statutul cadrului didactic. Tribunalul Arad a dat câştig de cauză şcolii şi a anulat ordinul ministerului. Decizia de a ataca hotărârea instanţei arădene la Curtea de Apel Timişoara venise în momentul în care profesoara era acuzată de lovirea unei eleve de la Şcoala Generală 2, unde fusese repartizată. Probabil, cum scriam şi în acel moment, decizia ministerului de resort a fost mai degrabă efectul unui automatism decât o decizie luată în cunoştinţă de cauză.

Au renunţat la recurs

Marti, la Curtea de Apel Timişoara liceul aradean a avut un nou termen în proces cu fostul cadru didactic. S-a confirmat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a retras recursul. Liceul aradean se judecă în continuare cu fostul dascăl la fel ca şi Şcoala Generală nr. 2, în urma desfacerii contractului de muncă. Automatismul ministerial a avut un moment de reflecţie şi şi-a schimbat decizia. Nota bene.

Teroarea stă la catedră

M.A.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor