Garajele cad după buget

38Comentarii
Garajele cad după buget
ARADPrimăria nu a stabilit câte garaje vor fi demolate în 2010 pentru că nu ştie ce sume are la investiţii.

Vor cădea o serie de garaje provizorii din municipiul Arad iar locul acestora va fi luat fie de platforme grospodăreşti pentru gunoi, fie de parcări şi locuri de joacă. Numărul garajelor care nu vor mai apuca anul 2011 nu este cunoscut încă de reprezentanţii PrimărieiArad, care susţin că totul depinde de sumele pe care le vor avea în buget pentru investiţii. Nu va fi, însă, vorba de sute de garaje, pentru că e clar, potrivit primarului Gheorghe Falcă, că Primăria nu va finaliza în acest an proiectul de ridicare a 200 de platforme gospodăreşti.

Platformele ar urma să ia locul unor garaje situate între blocuri. Nici în cazul parcărilor cu plată din aceeaşi zonă (care vor ameninţa şi ele construcţiile provizorii de tipul garajelor) nu se ştie exact care este suma pe care municipalitatea va fi dispusă să o investească şi, implicit, câte vor fi realizate. “Se lucrează încă la bugetul Aradului, aşa că nu pot să spun câte garaje vor fi înlocuite cu investiţii ale Primăriei şi câte vor supravieţui. Totul va depinde de planurile de investiţii pe care o să ni le putem permite în 2010″.

Aspect urât

Edilul local nu a uitat însă să menţioneze că dacă în trecut acţiunea de demolare a garajelor provizorii nu a fost privită cu ochi buni de arădeni, acum există o serie întreagă de cereri venite de la locuitorii oraşului, care vorbesc de demolarea garajelor şi construirea de parcări, locuri de joacă, spaţii verzi. Ba mai mult, arădenii se plâng mai nou şi de aspectul urât pe care construcţiile de acest gen îl dau oraşului şi de faptul că imaginea Aradului are de suferit de pe urma lor.

Arădeni ce vor demolare

Arădeni cu aceeaşi viziune şi-au făcut publică părerea chiar şi pe site-ul Primăriei, la secţiunea “Forum“.  “D-le primar, spuneaţi că faceţi <<curăţenie>> în cartiere şi scăpăm de garajele construite haotic. Speram ca în locul lor să văd locuri de joacă, parcări amenajate. De exemplu, la blocul meu, situat vis-a-vis de ICIM, nu mai ai loc de parcare. Sunt atâtea garaje, majoritatea goale, sau depozite de mizerie etc., în plus, în faţa lor nu poţi parca pentru că ţi se spune ca blochezi intrarea, dar <<propietarul>> îşi parchează maşina în faţa garajului şi garajul e gol. Înţelegeţi paradoxul? Atâtea garaje, dar ele sunt goale majoritatea! Câte locuri de parcare s-ar putea face în locul lor? Asta aşa, pe lângă aspectul de oraş nesănătos. Vă rog faceţi ceva în privinţa asta. Garajele trebuie să dispară!”.

Pe post de depozite

Situaţia prezentată de arădean este una arhicunoscută în toate cartierele: garajele provizorii nu adăpostesc maşinile proprietarilor, care sunt parcate tot pe stradă, în faţa blocurilor, ci diverse bunuri, care nu au loc, într-un motiv sau altul, în apartamente. Devenite peste noapte depozite de materiale şi mobilă, garajele ocupă din domeniu public un loc care ar putea fi exploatat cu totul altfel, în viziunea Primăriei şi a arădenilor.

A.B.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor