Garda şi Poliţia vânează ţigările

18Comentarii
Garda şi Poliţia vânează ţigările

ARADGFA l-a amendat cu 100 de mii de lei pe un comerciant ce vindea ţigări fără timbru.

Comisarii Gărzii Financiare Arad împreună cu agenţii de la Birpul de Ordine Publică pentru mediul urban din cadrul Pliţiei Municipiului Arad au luat la puricat pieţele arădene. Obiectul controalelor a fost depistarea vânzătorilor ilegali de produse accizabile, precum ţigaretele.

„Acţiunile pe care am desfăşurat-o alături de Ordinea Publică a Municipiului Arad s-au derulat în Piaţa Catedralei, cartierul Alfa, dar şi Piaţa Mioriţa”, ne-a explicat director coordonator în cadrul Grăzii Financiare Arad, Anton Pop. Vânzătorii de ţigări fără timbru au fost vânaţi de comisari, iar marfa a fost confiscată, în unele cazuri fiind aplicate şi amenzi.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori comisarii GFA şi agenţii de Ordine Pulbică au reuşit să pună mâna doar pe marfa fără timbru, proprietarii fiind de negăsit. „În urma acestei acţiuni din pieţele municipiului am confiscat peste 560 de pachete de ţigarete, diferite mărci, însă doar într-un caz am reuşit să depistăm şi proprietarul mărfii. Pentru a scăpa de amendă şi cercetare, vânzătorii de produse accizabile fără forme legale preferă să abandoneze marfa pe care o deţin, făcându-se nevăzuţi în momentul controlului”, a mai punctat Anton Pop.

În singurul caz în care au reuşit să identifice şi posesorul mărfii, comisarii GFA au aplicat o amendă deloc de neglijat: 100 de mii de lei (un miliard lei vechi). „Respectiva persoană vindea ţigarete fără timbru dintr-un autoturism, iar astfel am reuşit să găsim, nu doar produsele, dar şi cel care le punea în comerţ”, a conchis Pop.

Şi în vamă

Acţiunile prin care GFA încearcă să elimine comerţul la negru se desfăşoară şi în punctele de trecere ale frontierei. Astfel că la Nădlac, pe 16 ianuarie, GFA a identificat un autocamion încărcat cu 21 de tone de ceapă. Marfa provenea din Olanda şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din Bucureşti. După ce au verificat datele societăţii, comisarii GFA au constat că aceasta era inexistentă şi ca atare au aplicat o amendă de 30 mii lei transportatorului, confiscând totodată şi marfa.

JA-A.P.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor