Gata cu alergatul: orar pe stadionul Gloria!

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
10Comentarii
Gata cu alergatul: orar pe stadionul Gloria!
Arădenii nu mai pot alerga pe stadion decât de la 8.00 dimineaţa (nu înainte) şi nu o vor mai face seara după ora 21.00. Decizia aparţine Primăriei Arad.

Gata cu povestea frumoasă de pe stadionul Gloria? Gata cu accesul liber la alergat pe tartan? Gata cu sportul la orice oră în condiţii bune, parcă pentru sportivi? Ce poate fi mai trist decât faptul că o chestiune care ne deosebea de restul oraşelor (în care în sfârşit luam fața celor care ne întrec de obicei în orice altceva) s-a sfârşit. S-a pus orar de alergat pentru public pe stadionul Gloria.

O postare urcată pe o reţea de socializare de către un iubitor al sportului din Arad indică faptul că nu se mai intră la orice oră pe stadionul Gloria şi că simplii cetăţeni vor putea alerga doar după un orar bine stabilit de Primăria Municipiului Arad. Potrivit imaginii postate de arădean, pe o coală A 4, o informare semnată Primăria Municipiului Arad şi ștampilată cu o ștampilă a instituţiei redă orarul după care va funcţiona stadionul, fără a indica momentul din care acesta va fi valabil sau dacă e vorba de o decizie temporară sau definitivă.

În informare se arată doar atât: „Orar stadionul Gloria. Luni-vineri, orele 8.00-14.00 acces liber public; orele 14.00-19.00 exclusiv Club sportiv şcolar Gloria; orele 19-00-21.00 acces liber public; sâmbătă, orele 8.00-10.00 acces liber public; 10.00-12.00 exclusiv club sportiv şcolar Gloria; 19.00-21.00 acces liber public; duminică, orele 8.00-.21.00 acces liber public”.

O informare care nu spune nimic de pildă de ce se întâmplă pe stadionul Gloria sâmbătă între orele 12.00-19-00, când nici arădenii de rând, nici elevii de la club nu au acces. Şi nici ce se întâmplă seara după ora 21.00, când de obicei pe Gloria, în perioada verii, aleargă zeci de arădeni pentru că doar atunci vremea face suportabil alergatul. Sau faptul că un program sportiv de la ora 8.00 nu are nicio legătură cu o viaţă sportivă dublată de munca de zi cu zi, care obliga de pildă mulţi arădeni să facă sport înainte de ora 8 dimineaţa, de fapt o soluţie recomandată de medici, sportivi şi nutriţionişti.

O veste tristă pentru arădenii care iubeau alergatul pe Gloria şi care în ultimii ani deveniseră parcă o comunitate demnă de lăudat.

O veste tristă dar confirmată de către reprezentanţii Primăriei Arad care susţin că măsura s-a luat în primul rând pentru a-i proteja pe arădeni. Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, ne-a declarat faptul că s-a ajuns la stabilirea unui orar pentru a evita incidentele posibile (unele se pare că au şi avut loc) ce s-ar putea isca în orele în care elevii de la clubul sportiv se pregătesc pe stadion. Primăria vrea să evite, de pildă, ca o suliţă aruncată de unul dintre sportivi să lovească pe vreun arădean care aleargă liber în acele momente pe Gloria.

Cât despre interzicerea accesului după ora 21.00, sau înainte de ora 8.00 dimineaţa, e posibil ca aceasta să-şi găsească explicaţia oficială în valoarea piperată a utilităţilor, a serviciilor de protecţie şi pază. Toate au avut câştig de cauză, din păcate, în detrimentul sportului pentru toţi.

Despre această decizie, Primăria urmează sp revină cu detalii. Când le vom primi, le vom face publice.

3-orar-stadion-gloria10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor