Geme judeţul de asistaţi

3Comentarii
ARAD – Circa 40% dintre arădeni beneficiază de drepturi băneşti pentru prestaţii sociale.

Lună de lună Aradul plăteşte câteva milioane de euro pentru a putea acoperi drepturile beneficiarilor de prestaţii sociale. Potrivit ultimei statistici dată publicităţii de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, doar în luna ianuarie s-au virat de la buget către cei ce beneficiază de prestaţiile sociale peste 17,3 milioane de lei – circa 4,2 milioane euro!

Şocant este numărul acestor beneficiari în judeţul Arad: 168.094! În aceste condiţii, înseamnă că aproximativ 40% din populaţia judeţului primeşte lunar câte un ajutor din categoria prestaţiilor sociale. „Numărul acestor arădeni este într-adevăr mare, dar trebuie să ne gândim că aici sunt incluşi şi cei ce primesc alocaţie pentru copii, ajutoare sociale lunare, ajutorul pentru încălzire, şi altele. Mai mult, este ştiut faptul că la noi în judeţ există şi localităţi cu un număr crescut de locuitori de etnie rromă care beneficiază de o serie de indemnizaţii”, precizează Mihaela Bătrân, director al APS Arad.

Numărul total al românilor care primesc diferite tipuri de drepturi sociale a fost, în prima lună a anului, de peste nouă milioane, iar valoarea totală a acestor ajutoare plătite de stat a depăşit 843 milioane lei. Faţă de celelalte judeţe, putem spune că Aradul stă chiar bine, clasându-se pe poziţia a 33-a, primul loc ca număr de asistaţi fiind ocupat de Bucureşti.

JA-A.P.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor