„Generaţia Google”

„Generaţia Google”
„Generaţia Google”
ARAD – Tinerii ce s-au născut după 1993 şi care au crescut având acces la computer şi la internet nu au reuşit să-şi dezvolte foarte bine abilitatea de a procesa, analiza şi crea conexiuni în ceea ce priveşte informaţia pe care o au la dispoziţie prin intermediul internetului.

Deşi accesul la informaţiile digitale a crescut în ultimii ani, numărul persoanelor care ştiu să scrie şi să citească nu a crescut aproape deloc.

Pe de altă parte, generalizarea accesului la internet a dus la o scădere accentuată a timpului necesar pentru evaluarea relevanţei şi acuităţii informaţiei.

Majoritatea tinerilor nu a o imagine exactă a ceea ce reprezintă internetul şi nu sunt conştienţi de faptul că informaţia disponibilă prin intermediul acestuia provine din mai multe surse şi este foarte variată.

Ca urmare, ei apelează în mod aproape instinctiv la motoare de căutare precum Yahoo sau Google, în defavoarea bibliotecilor digitale.

D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase