Gheorghe Falcă, impresii din China

De Diana Dutu
8Comentarii
Gheorghe Falcă, impresii din China
Primarul a condus delegaţia arădeană prezentă, în perioada 22-26 octombrie, în provincia chineză Juangzu.

În calitate de primar al „viitorului oraș înfrățit cu Orașul Changzhou”, Gheorghe Falcă a condus delegaţia arădeană care a efectuat, în perioada 22-26 octombrie 2018, o vizită oficială în provincia Juangzu din Republica Populară Chineză. Aradul a fost prezent la Changzhou alături de alte orașe din alte ţări, oraşe înfrățite sau partenere cu Changzhou: Essen din Germania, Regiunea Satakunta din Finlanda, Stavropol din Rusia și Beau Bassin-Rose Hill din Mauritius.

Din program

Gheorghe Falcă a organizat, miercuri, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat principalele puncte aflate pe agenda vizitei în China. Primarul a povestit, impresionat, cum Aradului i s-a atribuit un arbore de camfor în Parcul „Yuzui Wetland Park”, în cadrul unei festivităţi dedicate orașelor înfrățite și partenere, care a avut loc în orașul Nanjing. Arborele Aradului este prevăzut cu cod QR pe baza căruia se pot citi informații despre oraș, se poate vizualiza stema sau se pot vedea fotografii.

În ceea ce priveşte întâlnirile oficiale, delegaţia arădeană a punctat întrevederi cu guvernatorul provinciei Jiangsu, cu vice-guvernatorul și cu secretarul general al Guvernării Populare a Provinciei Jiangsu, în contextul festiv al sărbătoririi a 40 de ani de la inițierea reformei în China. De asemenea, delegaţii arădeni au avut o întâlnire cu reprezentanții Biroului de Afaceri Externe al Guvernului Provinciei Jiangsu.

Reprezentanții municipalității arădene au fost primiți de către primarul şi viceprimarul oraşului Changzhou, secretarul general și secretar general adjunct. Cu această ocazie, primarul Gheorghe Falcă a oferit omologului său un tablou reprezentativ pentru Arad, primind la rândul său un obiect de artizanat specific regiunii Jiangsu.

Din programul vizitei delegaţiei arădene a făcut parte şi vizitarea „orașului științelor și educației”, dar și a expoziției de planificare a orașului Changzhou, a fabricii de material rulant din cadrul grupului KTK, a fabricii de metrouri și componente pentru trenuri de mare viteză. De asemenea, s-a vizitat și parcul tematic – istoric și turistic – „Spring and Autumn Relics”.

„Ne pregătim să primim o delegaţie chineză a Camerei de Comerţ în Arad şi anul viitor vom avea o delegaţie a mediului de afaceri arădean în Changzhou” – a precizat primarul Gheorghe Falcă, la finalul conferinţei de presă. JA-D.D.

Bazele înfrăţirii

La 23 august 2018, cu prilejul Zilelor Aradului, orașele Arad și Changzhou au semnat o Scrisoare de intenție în vederea viitoarei înfrățiri. Aceasta a fost redactată în trei limbi (română, chineză, engleză) și stă la baza demarării unor colaborări vizând punerea în valoare a patrimoniului celor două comunități.

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor