Gheorghe Falcă stă bine

1Comentariu
Asociaţia Pro Democraţia, filiala Arad, în parteneriat cu Asociaţia PAEM Arad şi Asociaţia Millenium Center Arad, a realizat, în perioada 1-7 noiembrie, un sondaj de opinie, la nivelul municipiului Arad.

Poate cea mai interesantă întrebare, dintre cele opt, este cea referitoare la personalitatea politică din Arad care se bucură de cea mai mare încredere. Realizatorii sondajului au nominalizat şase politicieni: Levente Bognar, Tiberiu Dekany, Gheorghe Falcă, Dorel Popa, Sever Jurcă, Aurel Ardelean.

Defel neaşteptat, primarul Gheorghe Falcă este personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere în municipiu: 27,6%. Altfel spus, tot al patrulea arădean are încredere în dumnealui, în ciuda faptului că este trimis în judecată. Prezumţia de nevinovăţie funcţionează în conştiinţa arădenilor, care, iată, pun preţ pe iniţiativele primarului, pe realizările sale, nu pe acuzaţiile care i se aduc.

Surprinde însă prezenţa lui Tiberiu Dekany (13,8%) pe locul doi în topul încrederii. Nu că n-ar merita încredere din partea arădenilor, dar niciodată n-a fost perceput ca un „spin” în coasta lui Gheorghe Falcă, respectiv, ca un posibil contracandidat al acestuia la scaunul de primar. E drept, oamenii n-au fost chestionaţi despre alţi importanţi politicieni (să-l amintim doar pe Gheorghe Seculici), cum la fel de adevărat este că Dekany este separat de Dorel Popa doar de o zecime de procent (13,8%, faţă de 13,7%). Or, în condiţiile unei marje de eroare de 2,78% situaţia se poate răsturna.

Aşadar, Dorel Popa este şi el în coasta lui Falcă. Nu cum ar fi vrut, dar e acolo, semn că sunt şi arădeni care nu l-au uitat. Interesant este şi procentajul obţinut de Aurel Ardelean (13,2%).

Cum spuneam, cei chestionaţi au răspuns la nume date. Poate că dacă nu li s-ar fi sugerat respectivele nume, clasamentul arăta altfel. Ne îndreptăţeşte să credem asta şi faptul că 20,4% din repondenţi au încredere în „alţii”. De ce, atunci, s-a optat pentru nominalizarea expresă a unor personalităţi? Poate că au fost incluşi în întrebare doar posibilii candidaţi la funcţia de primar. Altfel, nu văd de ce!

Tristan Mihuţa1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor