Gimnazială „Aurel Vlaicu”, în sărbătoare

De Eugen Rogojan
3Comentarii
Gimnazială „Aurel Vlaicu”, în sărbătoare
Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad, situată în cartierul cu același nume, a sărbătorit 35 de ani de activitate, pe 26 mai.

Trei decenii și jumătate de când porțile școlii situate pe strada Fulgerului s-au deschis pentru copiii arădeni. În 1982, ușa școlii s-a deschis pentru 1046 de elevi și 36 de învățători și profesori, câțiva dintre aceștia fiind încă profesori acolo.

Povestea

De-a lungul vremii, instituția s-a extins și s-a modernizat continuu. În 1994 a fost introdusă limba engleză intensiv pentru ciclul gimnazial, în 1997 s-au construit un nou corp de clădire, cu sală de sport, săli de clasă și cabinet medical. În anul 2000 este inclusă în oferta școlii și o clasă cu predare în limba germană, iar în 2007 școala a fost acreditată pentru ECDL, un examen ce atestă cunoștințele de utilizare a computerului.

Aniversarea

Elevii și profesorii școli au aniversat cei 35 de ani de la înființare prin spectacole, expoziții, mese rotunde și sesiuni de referate. La ora 12:30 a început momentul festiv dedicat aniversării, în sala de sport a școlii. O mare parte a elevilor care au susținut spectacolul de pe scenă sunt premianți ai școlii, reprezentând instituția la olimpiade și concursuri de specialitate.

A doua parte a manifestației fost constituită de Simpozionul internațional „Împreună în diversitate”, aflat la ediția a IV-a. Acesta a început la ora 14, fiind organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, Centrul Județean de Resurse și Asistență Socială Arad și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

Mesajul

Despre simpozion și aniversare în sine, prof. Flavia Frățilă, director al Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad, a declarat că „are ca scop crearea unui cadru necesar împărtășirii experiențelor de succes pentru persoanele și instituțiile implicate în formarea tinerilor, cu scopul promovării sistemului de valori ale educației din contextul diversității culturale”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor